Boleslav prohrála s Luganem v Konferenční lize 0:1, Vydra neproměnil dvě penalty.

Boleslav prohrála s Luganem v Konferenční lize 0:1, Vydra neproměnil dvě penalty.

Středočeši nevyhráli sedmý soutěžní duel v řadě a po porážce 0:2 na hřišti arménského FC Noah jim nevyšel ani druhý zápas po návratu do hlavní fáze evropského poháru po 17 letech. Naopak Lugano má po dvou utkáních na kontě šest bodů, v úvodním kole zdolalo 3:0 HJK Helsinky.

V dalším kole Mladá Boleslav nastoupí za dva týdny na hřišti portugalské Vitórie Guimaraes. Svěřenci švédského trenéra Andrease Brännströma v novém formátu soutěže přivítají ještě Betis Sevilla a Bialystok, na závěr je čeká výjezd do Molde.

FK Mladá Boleslav – FC Lugano 0:1 (0:1)

Branka: 38. Steffen. Rozhodčí: Theuli – Kalogiru, Georgiu – Solomu (video, všichni Kypr). ŽK: Hajdari, Bottani (oba Lugano). Diváci: 2836.

M. Boleslav: Trmal – Král, Suchý, Králik – Kostka, Vydra, Sakala (65. Stránský), Fulnek (84. Mareček) – Kušej, Ladra (88. Vojta) – Mašek. Trenér: Brännström.

Lugano: Saipi – Brault-Guillard, Papadopoulos, Haidari, Marques – Bislimi (90.+1 Dos Santos), Grgic (84. Belhadj), Doumbia – Steffen (90.+1 Mai), Mahou (74. Przybylko), Aliseda (74. Bottani). Trenér: Croci-Torti.

Ve středoevropském derby mezi FK Mladá Boleslav a FC Lugano se rozhodlo o vítězi brankou z 38. minuty, kterou vstřelil Steffen z Lugana. Mladá Boleslav nedokázala odpovědět a tak utkání skončilo výhrou hostů 0:1.

Pro Mladou Boleslav to byla již sedmá nepovedená soutěžní utkání v řadě, kdy nedokázala zvítězit. Po porážce 0:2 na hřišti arménského FC Noah nevyšel ani druhý zápas po návratu do hlavní fáze evropského poháru po 17 letech. Naopak Lugano má po dvou utkáních na kontě šest bodů, když v úvodním kole porazilo 3:0 HJK Helsinky.

V dalším kole se Mladá Boleslav představí na hřišti portugalského Vitória Guimaraes. Svěřenci švédského trenéra Andrease Brännströma v novém formátu soutěže ještě čekají zápasy s Betis Sevillou a Bialystokem, na závěr je čeká výjezd do Molde.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Trmal – Král, Suchý, Králik – Kostka, Vydra, Sakala (65. Stránský), Fulnek (84. Mareček) – Kuše, Ladra (88. Vojta) – Mašek. Trenér: Brännström.

Lugano: Saipi – Brault-Guillard, Papadopoulos, Hajdari, Marques – Bislimi (90.+1 Dos Santos), Grgic (84. Belhadj), Doumbia – Steffen (90.+1 Mai), Mahou (74. Przybylko), Aliseda (74. Bottani). Trenér: Croci-Torti.

Zdroj: Sport.cz