Slavia ztratila výhodu v proměňování šancí a byla poražena šampionem Williams.

Slavia ztratila výhodu v proměňování šancí a byla poražena šampionem Williams.

Slavia má v tabulce rozšířené fáze soutěže nadále čtyři body. Po úvodní výhře 2:0 v Razgradu nad Ludogorcem pak doma remizovala s Ajaxem Amsterodam 1:1. Athletic si polepšil na sedm bodů.

Ani v osmém pohárovém zápase ve Španělsku se slávisté nedočkali výhry, zatím tam uhráli pět remíz.

Athletic Bilbao – Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 33. N. Williams. Rozhodčí: Krogh – Rasmussen, Bramsen (všichni Dán.) – Martins (video, Portug.). ŽK: Vivian, De Marcos – Zafeiris, Bořil. Diváci: 47.776.

Bilbao: Agirrezabala – De Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche – Ruiz de Galarreta (77. Jauregizar), Prados (86. Herrera) – I. Williams, Berenguer (62. Gómez), N. Williams (77. Sancet) – Guruzeta (62. Djaló). Trenér: Valverde.

Slavia: Kinský – Bořil, Zima (88. Chaloupek), Zmrzlý (63. Jurásek) – Douděra, Zafeiris (88. Pech), Oscar, Diouf – Michez (72. Lingr), Provod – Chytil (63. Chorý). Trenér: Trpišovský.

Slavia Praha nedokázala porazit Athletic Bilbao ve svém osmém pohárovém zápase ve Španělsku a prohrála 1:0. Branku vstřelil v 33. minutě N. Williams a rozhodčí Krogh ukázal na penaltu, kterou Slavia nedokázala proměnit. Tento výsledek znamenal, že Slavia má v tabulce rozšířené fáze soutěže pouze čtyři body.

V průběhu zápasu měla Slavia několik šancí, ale nedokázala je proměnit. Naopak, Athletic Bilbao byl produktivnější a dokázal využít jednu ze svých šancí k vstřelení branky. Slavia se snažila vyrovnat, ale nebyla schopná najít cestu k brance soupeře.

Trenér Slavie Trpišovský musí po tomto zápase analyzovat chyby a pracovat s týmem na zlepšení produktivity před dalšími zápasy. Slavia se musí rychle vzpamatovat a připravit se na další výzvy v soutěži.

Je jasné, že Slavia potřebuje zlepšit svou efektivitu před brankou a lépe využívat své šance, pokud chce uspět v evropských soutěžích. Doufejme, že tým se dokáže z této porážky poučit a vrátí se silnější než kdy předtím.