Red Bull: Příběhy naděje a zklamání ve světě pilotů.

Red Bull: Příběhy naděje a zklamání ve světě pilotů.

Týmy Red Bull a AlphaTauri (dříve známý jako Toro Rosso) jsou známé svou nekompromisní politikou výběru jezdců pro své formule 1 týmy. Jezdci, kteří mají tu čest reprezentovat tyto týmy, si nikdy nebyli jistí svým místem za volantem.

Red Bull Racing je tým, který se etabloval jako jedna z nejúspěšnějších stájí ve formuli 1. Jeho zakladatel Dietrich Mateschitz se rozhodl investovat do motorsportu a vytvořit tým, který by bojoval o tituly mistra světa. Od svého vzniku v roce 2005 se Red Bull Racing stal domovem pro mnoho talentovaných jezdců, kteří se stali hvězdami formule 1.

Nicméně, i přes úspěchy týmu, jezdci Red Bullu nikdy nemohli být jisti svým místem za volantem. Tým je známý svou tvrdou politikou a náročnými očekáváními. Pokud jezdec nepředvádí dostatečně dobré výkony, není pro něj problém ho nahradit jiným talentem z jejich mládežnického programu.

Tento přístup týmu se stal známým jako „Red Bull Junior Team“. Tým vyhledává a podporuje mladé talenty, které poté zařazuje do svého programu. Ti mají možnost získat zkušenosti v nižších motorsportových kategoriích a postupně se připravovat na vstup do formule 1. Pokud se jim podaří dostat se do týmu Red Bull Racing nebo AlphaTauri, mají před sebou velkou šanci na úspěch.

Tato politika výběru jezdců vytváří velkou konkurenci mezi talentovanými jezdci a zajišťuje, že pouze ti nejlepší se dostanou do formule 1. To také znamená, že i ti nejlepší jezdci nemají jistotu svého místa za volantem. Jezdci musí neustále předvádět vynikající výkony a potvrzovat svou hodnotu.

Příkladem je například Pierre Gasly, který začal svou kariéru ve formuli 1 právě u týmu Toro Rosso (nyní AlphaTauri). Poté, co si dokázal získat pozornost svými výkony, byl povýšen do týmu Red Bull Racing. Bohužel, jeho výkony nebyly dostatečně konzistentní a byl následně přeřazen zpět do týmu AlphaTauri.

Dalším příkladem je Alexander Albon, který se připojil k týmu Red Bull Racing v roce 2019. I přes solidní výkony se mu nepodařilo dosáhnout na úroveň svého týmového kolegy Maxe Verstappena a byl nahrazen Sergiem Perezem pro sezónu 2021.

Týmy Red Bull a AlphaTauri jsou známé svou nekompromisní politikou výběru jezdců a jejich jezdci si nikdy nebyli jistí svým místem za volantem. Tato politika vytváří velkou konkurenci mezi talentovanými jezdci a zajišťuje, že pouze ti nejlepší se dostanou do formule 1.