České tenistky dominují světovému tenisu, ani USA jim nedokážou konkurovat, vyjádřila se Stubbsová

České tenistky dominují světovému tenisu, ani USA jim nedokážou konkurovat, vyjádřila se Stubbsová

Český tenis slaví úspěchy na letošním Wimbledonu

Po loňském hubeném roce, kdy se českým tenistkám nedařilo na grandslamových turnajích, přišla letos hotová žně. Po senzačním finále Karolíny Muchové na French Open se na Wimbledonu prosadila další hráčka, která však bohužel musela odstoupit kvůli zranění.

„Být Českou republikou je nejlepší ženskou tenisovou zemí, kterou jsme kdy mohli vidět! Když se zamyslíme nad počtem obyvatel a velikostí, je neskutečné, kolik hráček vyprodukovala!“ napsala na Twitteru bývalá australská tenisová hvězda a někdejší trenérka Karolíny Plíškové, Rennae Stubbs.

Vyjmenovala při tom celou řadu českých ženských tenisových hvězd od dob Martiny Navrátilové nebo Hany Mandlíkové. Její slova potvrdil i londýnský deblový úspěch Barbory Strýcové nebo triumf juniorek ve čtyřhře. Někteří fanoušci oponovali, že americká tenisová liga je také velmi silná. To ovšem někdejší deblovou světovou jedničku nezajímalo.

„Češi mají zhruba 10 milionů obyvatel. To v USA odpovídá počet úspěchů čemu, New Jersey? Je úžasné, co vytvořili. Zkuste mi jmenovat jedinou zemi s takovým počtem obyvatel, která by vyprodukovala takové množství skvělých hráčů. Jen do toho, já počkám,“ rýpla si Australanka.

Nikdo takový se ale v příspěvcích pod jejím komentářem nenašel. Naopak přibyl výčet českých vlajek ve wimbledonských soutěžích. Ve finále se totiž ocitla i juniorka Nikola Bartůňková nebo junior Jakub Filip, který ovládl čtyřhru.

„Český tenis je neuvěřitelný. Rád bych se tam podíval a strávil tam nějaký čas, abych viděl, jak velký sport to pro jejich zemi je,“ napsal Nick Carter, redaktor portálu Popcorn Tennis.

Podobně se o český tenis na Wimbledonu zajímala i britská princezna Kate. „Když se i princezna jde zeptat, na jakých principech je postavený ten systém, to je nadpozemský pocit a obrovský pocit zadostiučinění, který máte,“ zářil šéf českého tenisu Ivo Kaderka.