Motocyklista Salač se rozhodl opustit tým Gresini Racing po skončení sezony.

Motocyklista Salač se rozhodl opustit tým Gresini Racing po skončení sezony.

Mladý český motocyklový závodník Filip Salač oznámil na sociálních sítích, že opouští tým Gresini Racing, za který startoval ve třídě Moto2. Salač se s týmem spojil v roce 2020 a od té doby dosáhl několika úspěchů, včetně druhých míst v letošním a loňském roce. Salač však nezveřejnil jméno svého nového zaměstnavatele, které by měl oznámit ve středu.

Na Instagramu Salač uvedl: „Hodně jsme s mým manažerem Janem Šťovíčkem přemýšleli a usoudili, že je čas na změnu.“ Dále dodal: „Chtěl bych poděkovat týmu Gresini za všechny výsledky a zážitky, které jsme doposud zažili.“

Salač se k týmu Gresini Racing připojil po předloňském posunu z nejslabší kategorie Moto3. V první sezóně ve střední třídě Moto2 získal body v polovině ze dvaceti závodů, čtyřikrát se umístil v top 10 a v Thajsku vybojoval druhé místo. Celkově skončil dvacátý v klasifikaci jezdců.

Letos Salač držel krok s elitou. Hned na začátku sezóny v Portugalsku vyhrál kvalifikaci a ve šesti závodech se umístil v první desítce. V Le Mans zopakoval své životní druhé místo, které tam zajel už předloni v kategorii Moto3. V posledním závodě v Assenu nedojel do cíle a předtím skončil třináctý na Sachsenringu.

Salač zhodnotil své dosavadní výkony slovy: „Vloni jsem byl nováček a byla to sezona nahoru dolů, ale zároveň se nám povedlo postavit se na bednu hned první rok a zajet spoustu dobrých výsledků. Letos jsem udělal velký krok dopředu, podařilo se mi vyjet první pole position, další bednu a bojovat každý závod o nejvyšší příčky.“

Salač se nyní chystá na druhou polovinu sezóny, která začne po letní přestávce prvního srpnového víkendu v Silverstonu. Jeho cílem je pokračovat ve svých dosavadních výkonech a umístěních v první desítce.