Chybí mi chůva, což brání dalšímu postupu. Strýcová uvažuje o ukončení, ale zároveň se přihlásila na Turnaj mistryň.

Chybí mi chůva, což brání dalšímu postupu. Strýcová uvažuje o ukončení, ale zároveň se přihlásila na Turnaj mistryň.

Česká tenistka Barbora Strýcová oznámila na tiskové konferenci, že se po letošním US Open loučí s profesionálním tenisem. Strýcová, která je sedmatřicetiletou rodačkou z Plzně, se vrátila na soutěžní kurty v dubnu letošního roku a nyní se rozhodla ukončit svou kariéru. Jejím posledním turnajem bude právě US Open.

Strýcová se ve Wimbledonu stala vítězkou dvouhry, což byl její sen. Po triumfu jí problesklo hlavou, zda není správný čas skončit, ale rozhodla se dodržet svůj plán a ukončit kariéru na US Open. Na tiskové konferenci uvedla: „Jsem člověk, který si dá plán a chce ho splnit. A plán zněl, že budu hrát poslední turnaj US Open.“

Strýcová se v roce 2019 ve Wimbledonu stala vítězkou společně se Sie Su-wej. Tehdy by jí nikdo neřekl, že za čtyři roky bude mít syna, vrátí se a znovu vyhraje Wimbledon. Strýcová ocenila spolupráci se Su-wej a jejich vzájemné zlepšování.

Po finálovém zápase ve Wimbledonu Strýcová stihla ještě závěr bálu šampionů, ale kvůli pozdějšímu konci zápasu nestihla téměř nic. Přesto si schová obálku a pozvánku na bál šampionů jako památku.

Strýcová se chce rozloučit s domácími fanoušky na turnaji Livesport Prague Open, který se koná v Praze. „Budu ráda, když lidi přijdou a naplníme ten kurt. V Praze jsem vždycky hrála ráda,“ uvedla Strýcová.

Výsledky z Wimbledonu Strýcové dodaly sebevědomí a těší se na další turnaje. „Musím nabrat síly a dát se dohromady. Uvědomila jsem si, že hraju dobrý tenis a myslím, že pár zápasů mohu vyhrát,“ dodala Strýcová.

Barbora Strýcová je jednou z nejúspěšnějších českých tenistek a její kariéra je plná úspěchů. Jejím největším úspěchem je vítězství ve Wimbledonu v roce 2019 a také stříbrná medaile z olympijských her v Riu de Janeiru v roce 2016.