Kovář neodletí na přípravné turné Manchesteru: Jaké jsou šance pro Spartu?

Kovář neodletí na přípravné turné Manchesteru: Jaké jsou šance pro Spartu?

Anglický velkoklub Manchester United nedávno zveřejnil na svém webu seznam hráčů, kteří budou cestovat do Ameriky na letní přípravné zápasy. Mezi těmito hráči se nachází i devatenáctiletý brankář Radek Vítek.

Dalšími brankáři v týmu jsou Nathan Bishop, Tom Heaton a Dean Henderson. Trenér Erik ten Hag plánuje v nejbližší době rotovat mezi těmito brankáři. Kromě nich se do brankářské sestavy vrátí i kamerunský reprezentant André Onana, který přichází z Interu Milán za rekordní částku 51 milionů eur (1,21 miliardy korun) jako náhrada za dosavadního brankáře Davida de Geu.

Manchester United již odehrál dva přípravné zápasy před nadcházející sezónou a v obou zápasech chytal Kovář. Před týdnem se podílel na vítězství 2:0 nad Leeds United, když odchytal celý poločas. Dnes udržel čisté konto po celých 90 minut a pomohl týmu k výhře 1:0 nad Lyonem.

Manchester United také plánuje další přípravné zápasy v Americe, kde se utká s dalšími silnými týmy. Tato příprava je důležitá pro hráče, aby si zvykli na nové prostředí a na sebe navzájem lépe sžili. Tým se také bude připravovat na nadcházející sezónu a budou se zkoušet nové herní strategie a taktiky.

Radek Vítek, jako mladý brankář, má před sebou velkou příležitost ukázat své schopnosti a získat cenné zkušenosti od zkušených hráčů a trenérů. Doufejme, že se mu podaří využít tuto příležitost a přispět k úspěchu Manchesteru United v nadcházející sezóně.