Útočník Hammond zemřel při tragické autonehodě, britský hokej truchlí.

Útočník Hammond zemřel při tragické autonehodě, britský hokej truchlí.

Hammond patřil mezi nejlepší hokejisty v Británii. V jejím dresu se zúčastnil dvou světových šampionátů, v roce 2021 si dokonce zahrál proti českému výběru (1:6). Na zmíněném mistrovství byl se dvěma góly a stejným počtem asistencí druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Posledním klubem rodáka z Brightonu byl Nottingham Panthers, který také s tragickou zprávou přišel. Vedle působení v Elite Ice Hockey League odehrál Hammond sezony v Německu, Dánsku, ale i v Kanadě. „Panthersi v této těžké době posílají své myšlenky Mikeově rodině a přátelům. Všichni v klubu právě teď myslí na Hammyho a jeho rodinu. Odpočívej v pokoji, Miku – nikdy na tebe nezapomeneme,“ stojí v prohlášení Nottinghamu.

Mike Hammond byl talentovaným hokejistou, který si získal respekt nejen ve Velké Británii, ale i v zahraničí. Jeho úspěchy na světových šampionátech a jeho produktivita na ledě ho zařadily mezi nejlepší hráče svého týmu. Jeho smrt je velkou ztrátou pro celou hokejovou komunitu.

Hammondova kariéra byla plná úspěchů a zkušeností. Přestože pocházel z Británie, dokázal se prosadit i v jiných zemích, kde hrál za různé kluby. Jeho talent a tvrdá práce ho dovedly až na světová šampionáty, kde reprezentoval svou zemi s hrdostí.

Tragická zpráva o jeho úmrtí zanechala ve světě hokeje velký smutek. Klub Nottingham Panthers vyjádřil své soustrasti rodině a přátelům a vyjádřil, že Hammond bude vždy v jejich paměti. Jeho odchod je bolestivou ztrátou pro celou hokejovou rodinu.

Mike Hammond byl vzorem pro mnoho mladých hokejistů, kteří ho obdivovali pro jeho schopnosti a vášeň pro hru. Jeho smrt je připomínkou toho, jak křehký život může být a jak důležité je ocenit a podporovat ty, kteří nás obklopují.

Hammondovo dědictví v britském hokeji zůstane navždy. Jeho úspěchy na ledě a jeho oddanost hokeji budou inspirací pro další generace hráčů. Jeho jméno bude vždy spojeno s britským hokejem a jeho památka bude žít dál prostřednictvím těch, kteří ho znali a milovali.