Italský mladík zahynul při pádu ve sjezdu v další tragédii v pelotonu.

Italský mladík zahynul při pádu ve sjezdu v další tragédii v pelotonu.

Tragická událost na cyklistickém závodu Kolem Švýcarska zasáhla cyklistický svět poté, co italský jezdec Jacopo Venzo zemřel při pádu během sjezdu. Tato nehoda se stala pouhých pět týdnů po smrti švýcarského profesionálního cyklisty Gina Mädera, který zahynul za podobných okolností.

Podle pořadatelů se Venzovi stala osudnou těžká levotočivá zatáčka, přičemž pád se stal bez cizího zavinění. Bezprostředně po nehodě byl jezdec převezen do lékařského stanoviště a kvůli vážným zraněním byl následně letecky přepraven do Keplerovy univerzitní kliniky v Linci. Přes perfektní záchranné práce a veškerou snahu lékařů však Venzo v noci po převozu svým vážným zraněním podlehl. Podle rakouského deníku Kurier se jednalo o jezdce Jacopa Venza ze týmu Campana Imballaggi Geo&Tex Trentino.

Pátá etapa závodu byla zastavena a celý závod, který měl trvat do neděle, byl organizátory zrušen. Na startu se nacházelo 140 jezdců ve věku 17 až 19 let z Evropy i ze zahraničí, včetně českého týmu Roman Kreuziger Cycling Academy.

Pořadatelé pro týmy zajistili psychologa z krizového centra v hornorakouském Červeném Kříži, aby poskytli podporu a pomoc cyklistům, kteří byli touto tragickou událostí postiženi. Tato událost opět připomíná nebezpečí, které cyklisté čelí při závodech a nutnost zvýšeného zabezpečení a prevence nehod.