Lando Norris způsobil incident při oslavách v Maďarsku, když rozbil vítěznou trofej Maxe Verstappena

Lando Norris způsobil incident při oslavách v Maďarsku, když rozbil vítěznou trofej Maxe Verstappena

Článek pojednává o kuriózní situaci, ke které došlo během oslav na stupních vítězů po závodě ve Formuli 1. Při otevírání šampanského pódia se porcelánová trofej Maxe Verstappena rozbila na zem. Představitelé týmu McLaren se okamžitě omluvili za tento incident na sociální síti. Zástupci týmu Red Bull pak komentovali situaci slovy: „Potřebujeme nějaké lepidlo.“

Tým Red Bull si v Maďarsku připsal rekordní 12. vítězství v řadě, čímž překonal dosavadní maximum týmu McLaren z roku 1988, které tehdy stanovili Alain Prost a Ayrton Senna. Red Bull proto tento rekord oslavil slovy: „Zlomený rekord, rozbitá trofej.“

Lando Norris, jezdec týmu McLaren, se hájil tím, že nešlo o jeho chybu. Uvedl, že Max Verstappen umístil trofej příliš blízko okraje a ta poté spadla. Norris tedy tvrdí, že to není jeho problém, ale problém Verstappena.

Na to Verstappen reagoval při rozhovoru s novináři slovy: „Přiznávám, že to byla moje chyba. Dávám ti žlutou kartu. Dávám ti červenou.“ Tímto vtipným způsobem Verstappen reagoval na Norrisovu obhajobu.

Verstappen zvítězil již devátým závodem v této sezóně a zvýšil svůj náskok v čele šampionátu na 110 bodů před svým týmovým kolegou Sergiem Pérezem. Zároveň triumfoval v sedmé Velké ceně za sebou a jen dvě výhry ho dělí od vyrovnání rekordní série Sebastiana Vettela z roku 2013.

Tímto vítězstvím si Verstappen připsal již 44. vítězství v kariéře. Doufá, že brzy dosáhne i na číslo 45, aby se přiblížil dalšímu milníku ve své kariéře.