Sparta se utká v předkole Ligy mistrů s týmem Kodaň nebo Breidablik

Sparta se utká v předkole Ligy mistrů s týmem Kodaň nebo Breidablik

Letenští začnou dvojutkání 8. nebo 9. srpna venku, odvetu odehrají 15. srpna doma. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Sparťané by na cestě do skupiny museli přejít přes dva soupeře. Hlavní fázi Ligy mistrů si Letenští, kteří získali český titul po devíti letech, naposledy zahráli v sezóně 2005/06.

Pokud by Pražané ve 3. předkole neuspěli, čekalo by je závěrečné 4. předkolo Evropské ligy. Sparta má jako jediný ze čtyř českých zástupců v letošní kvalifikaci pohárů jistotu, že si zahraje minimálně skupiny Evropské konferenční ligy.

Plzeň a Bohemians 1905 se dozví případné soupeře pro 3. předkolo Evropské konferenční ligy, české zástupce ale nejprve musejí přejít přes 2. předkolo.

Západočeši ve čtvrtek přivítají v úvodním utkání kosovskou Dritu, Pražany čeká zápas na stadionu lídra norské ligy Bodø/Glimt. Plzeň i Bohemians jsou ve své dvojici coby nasazení a na výběr mají shodné z pěti variant.

Los Konferenční ligy začne v Nyonu ve 14:00. Od 13:00 se losuje 3. předkolo zbylé soutěže Evropské ligy. Český zástupce Slavia už má jistotu, že narazí na poraženého z 2. předkola Ligy mistrů mezi Dniprem a Panathinaikosem Atény, los určí pouze to, zda Pražané začnou doma či venku.

Los 3. předkola fotbalové Ligy mistrů (první utkání 8. a 9. srpna, odvety 15. srpna):

Mistrovská část: Breidablik (Isl.)/FC Kodaň – Sparta Praha, Čenstochová/Karabach – Aris Limassol/Borisov, Zrinjski Mostar (Bos.)/Slovan Bratislava – Šeriff Tiraspol/Maccabi Haifa, AEK Atény – Dinamo Záhřeb/FC Astana, Ludogorec Razgrad (Bulh.)/Olimpija Lublaň – Žalgiris Vilnius/Galatasaray Istanbul, Klaksvík (Faer. os.)/Häcken (Švéd.) – HJK Helsinky/Molde (Nor.).

Nemistrovská část: Braga – Bačka Topola (Srb.), Glasgow Rangers – Servette Ženeva/Genk, Dnipro/Panathinaikos Atény – Marseille, PSV Eindhoven – Sturm Štýrský Hradec.