Nadějní gymnazistka a nový Berdych oživili další vlnu českých talentů na Wimbledonu.

Nadějní gymnazistka a nový Berdych oživili další vlnu českých talentů na Wimbledonu.

Letošní Wimbledon přinesl další vlnu nadějných českých tenisových talentů, kteří se pomalu, ale jistě blíží světové špičce. Pojďme si projít některá z nejvýraznějších jmen, která se letos na trávě All England Clubu ukázala.

Jedním z největších překvapení letošního Wimbledonu byl bezesporu Tomáš Macháč. Tento 26letý tenista se poprvé probojoval do hlavní soutěže Grand Slamového turnaje a hned si připsal několik významných skalpů. Porazil například světovou dvojku Daniila Medveděva a postoupil až do osmifinále, kde ho zastavil pozdější vítěz Novak Djokovič. Macháč tak ukázal, že patří mezi největší české naděje do budoucna.

Dalším talentem, který si na Wimbledonu vydobyl pozornost, je 20letý Jonáš Forejtek. Mladý tenista se probojoval až do třetího kola, kde ho porazil pozdější finalista Matteo Berrettini. Forejtek však ukázal svůj potenciál a schopnost hrát na velkých turnajích. Je to jen otázka času, kdy se dostane do vyšších pater žebříčku a začne bojovat o tituly.

Dalším jménem, které stojí za zmínku, je Linda Fruhvirtová. Tato 18letá tenistka se probojovala až do čtvrtfinále juniorského turnaje ve Wimbledonu. Fruhvirtová je považována za jednu z největších nadějí českého tenisu a její úspěchy na juniorských turnajích to jen potvrzují. Její hra je plná energie a odhodlání, což slibuje jasnou budoucnost.

Nesmíme zapomenout ani na další české tenisty, kteří se letos na Wimbledonu ukázali. Například Barbora Krejčíková, která se probojovala až do finále dvouhry žen a získala tak svůj první Grand Slamový titul. Krejčíková je také vynikající deblistka a spolu s Katerinou Siniakovou vyhrála i ženskou čtyřhru ve Wimbledonu.

Celkově lze říci, že český tenis má před sebou velmi slibnou budoucnost. Letošní Wimbledon ukázal, že naše země má stále spoustu talentovaných hráčů a hráček, kteří se mohou stát budoucími hvězdami tenisového světa. Je jen otázkou času, kdy se některý z nich dostane na ten nejvyšší stupínek žebříčku a bude bojovat o tituly na Grand Slamových turnajích.