V Bostonu byl Čech odmítnut a rozhodl se proto přejít na Eliáše.

V Bostonu byl Čech odmítnut a rozhodl se proto přejít na Eliáše.

Český hokejista Tomáš Nosek podepsal minulý týden roční smlouvu s klubem New Jersey Devils v NHL. Tato smlouva je hodnocena jako velmi nízká, pouhý milion dolarů, což překvapilo mnoho fanoušků. Nosek je známý jako specialista na oslabení a na buly, ačkoli jeho výkony v posledních dvou sezónách nebyly příliš výrazné. Předtím hrál za Vegas Golden Knights, kde si vydělával 1,75 milionu dolarů ročně.

Přestup do New Jersey pro Noseka znamenal stresové období, protože hledání nového týmu trvalo déle, než si přál. S ohledem na své dvě děti se rozhodoval podle toho, co by bylo nejlepší pro ně. Nakonec se rozhodl pro New Jersey, protože to bylo nejlepší místo pro něj a jeho rodinu.

Nosek byl lákán i jinými týmy, jako je Edmonton Oilers, který je jedním z favoritů na Stanley Cup. Ale Nosek nechtěl opustit Boston, kde žil a hrál posledních pět let. Protože se žádná nabídka nekonala, začal jednat s jinými týmy. Nakonec ho New Jersey oslovilo a stalo se jeho první volbou.

Boston Bruins, kde Nosek hrál předtím, o něj nestál a místo něj podepsal veterána Patricka Browna. Nosek by měl hrát ve čtvrté lajně i v New Jersey, buď jako útočník nebo obránce. Nosek začal hrát v NHL jako křídlo, ale preferuje hrát jako střední útočník.

Před přestupem do New Jersey hovořil Nosek s generálním manažerem klubu Tomem Fitzgeraldem, trenérem Lindym Ruffem a také s českou legendou Patrikem Eliášem. Eliáš mu řekl, že New Jersey je skvělé místo pro hokej.

V New Jersey bude Nosek mít méně českých spoluhráčů než v Bostonu, ale narazí na Ondřeje Paláta a Vítka Vaněčka. O Palátovi něco ví, ale Vaněčka nikdy nepotkal. Věří však, že Vaněčka je dobrý brankář a je rád, že bude mít ve týmu dalšího Čecha.

New Jersey má také práva na další české hráče Jaromíra Pytlíka, Petra Hausera a Jakuba Málka, kteří momentálně působí v Evropě.