Hasiči zasahovali na místě, kde došlo k požáru špičkových závodních elektromobilů při nabíjení.

Hasiči zasahovali na místě, kde došlo k požáru špičkových závodních elektromobilů při nabíjení.

Světový šampionát v rallyekrosu se letos proměnil v čistě elektrickou soutěž. Jednou z automobilových značek, která se této nové výzvě postavila, je italská Lancia. Její vozy Delta Evo-E RX, které navazují na tradici legendární rallyové Lancie Delta S4 z 80. let, provozuje tým Special One Racing. Bohužel, v pátek večer došlo v jejich garážích k požáru, který způsobil velké škody.

Na videu, které se objevilo na sociálních sítích, je vidět, jak oba vozy zachvátil mohutný oheň. Požár se nakonec podařilo zvládnout, ale vozy utrpěly vážné poškození. Přesná příčina požáru zatím není známa. Z tohoto důvodu byl také zrušen závod MS v Lydden Hillu.

„Požár vznikl od baterie vozu, který se nacházel v prostoru pro nabíjení. Není ale jasné, proč se tak stalo. Vyšetřování nepokročilo tak daleko, aby bylo možné určit hlavní příčinu poruchy, která vedla k požáru. Nebude možné ji zjistit včas, aby závod mohl pokračovat a byla zajištěna odpovídající úroveň bezpečnosti diváků, členů týmu a jezdců,“ uvedlo oficiální komuniké ředitelství závodu.

Stevardi ocenili rychlou reakci členů francouzského týmu: „Bylo zřejmé, že jen extrémně rychlá reakce členů týmu je zachránila před zraněním.“

Zatímco fanoušci rallyekrosu přišli o jeden závod, pro tým Special One Racing s jistotou skončila celá letošní sezona.

„Již v této fázi můžeme konstatovat, že nedošlo k žádnému pochybení ze strany zaměstnanců týmu Special One Racing ani jeho partnerů. Bez obou vozů a velké části vybavení se nebudeme moci zúčastnit posledních čtyř dílů letošní sezóny mistrovství světa v rallyekrosu,“ uvedlo komuniké stáje, kterou vlastní milovník adrenalinových sportů Guerlain Chicherit. Ten je vedle Loeba druhým pilotem týmu.