Proč se Ruska přehlíží po porážce od Češky, která se stala její krajankou?

Proč se Ruska přehlíží po porážce od Češky, která se stala její krajankou?

Anna Sisková, dvacetiletá česká tenistka, nedávno zaznamenala úspěch ve finále kvalifikace turnaje v Budapešti. I když se jednalo o zápas mezi hráčkami ze třetí a čtvrté stovky žebříčku, bylo jasné, že se může stát cokoliv. Nakonec se však přiklonila na stranu ruské hráčky Štěstěny, která se jako lucky loserka přeci jen kvalifikovala.

Ale to nebyl konec příběhu. O necelý týden později slavila Sisková s trofejí pro vítězku turnaje. Při svém vítězství porazila někdejší světovou dvacítku Dariu Savilleovou a 66. hráčku světa Nadiu Podorskou z Argentiny.

„Je to pro mě jako sen. Všechno je pro mě nové. Jsem ale tak šťastná a vděčná, vždyť nemít štěstí, ani bych tu nehrála,“ řekla Sisková při slavnostním ceremoniálu.

Sisková, která se dříve proslavila jako skvělá juniorka, se v posledních měsících neprosazovala ve vyšších patrech žebříčku. Nicméně 250 bodů z maďarského turnaje ji katapultovalo na 129. místo.

Její úspěch zaujal i bývalou ruskou tenistku Jelenu Vesninovou. Nešlo však jen o samotný úspěch, ale také o to, jak o něm informovala WTA.

„Maria Timofejevová vyhrála první turnaj na okruhu a WTA tomu nevěnuje jediný příspěvek nebo fotku z ceremoniálu. Místo toho vidíme 300 fotek šampionky z turnaje v Palermu. Je to v pořádku, nebo mi něco uniká?“ komentovala Vesninová.

Okruh WTA se věnoval příběhu senzační šampionky v Budapešti alespoň na Twitteru.