Porážka Noskové v souboji s Šwiatekovou ve Varšavě

Porážka Noskové v souboji s Šwiatekovou ve Varšavě

Osmnáctiletá česká tenistka Linda Nosková nedokázala ve čtvrtfinále turnaje ve Varšavě porazit první nasazenou Polku Igu Świątekovou. V prvním setu zaostávala až 0:5, ale dokázala uhrát jediný game až za stavu 0:5. Druhá sada byla vyrovnanější, ale Świąteková si ji vzala až v tie-breaku. Rozhodující brejk přišel ve devátém gamu, kterým si Świąteková zajistila vítězství.

Vedle Noskové se ve dvouhře turnaje ve Varšavě představily další čtyři české hráčky. Linda Fruhvirtová a Kateřina Siniaková vypadly již v prvním kole, Karolína Muchová a Tereza Martincová postoupily do druhého kola, ale tam skončily.

Na antukovém turnaji v Hamburku získala Nizozemka Arantxa Rusová svůj první titul na okruhu WTA ve dvouhře. Ve finále porazila Němku Nomu Nohaovou Akugueovou 6:0, 7:6. Rusová dominovala v prvním setu, ve druhém setu bylo vyrovnanější a Nohaová Akugueová měla možnost zvrátit vývoj zápasu, ale neproměnila dva mečboly. Rusová nakonec vyhrála v tie-breaku a získala svůj první singlový titul na okruhu WTA.

Česká tenistka Miriam Kolodziejová se ve finále deblové soutěže v Hamburku nedokázala prosadit. Společně s Američankou Angelou Kulikovovou podlehly ruskému a kazašskému páru Alexandře Panovové s Annou Danilinovou. Kolodziejová má na kontě již čtyři deblové tituly, ale tentokrát se jí titul nezdařil.

Celkově se českým tenistkám na turnajích ve Varšavě a Hamburku nedařilo. Linda Nosková byla jediná, která se dostala do čtvrtfinále ve dvouhře. Doufejme, že se české tenistky brzy vrátí do formy a budou opět bojovat o tituly.