Vítězem poslední etapy Czech Tour se stal Ťoupalík, Němec Lipowitz uhájil celkové vítězství

Vítězem poslední etapy Czech Tour se stal Ťoupalík, Němec Lipowitz uhájil celkové vítězství

Český cyklista Adam Šoupalík zvítězil v čtvrté etapě závodu Czech Tour, která vedla mezi Šumperkem a Šternberkem. Tato etapa měřila 176,2 km a Šoupalík dojel s náskokem čtyř sekund před druhým Němcem Benem Zwiehoffem. Toto vítězství je pro Šoupalíka třetí profesionální vítězství v jeho kariéře a posunulo ho na celkovou desátou příčku závodu.

Po přejetí cílem se Šoupalík ani nijak zvlášť nerozradostnil. Nebyl si totiž jistý, jestli je závod skutečně u konce. Rozhodčí totiž ještě zvonili na jedno kolo, a tak raději šlapal dál do pedálů ze všech sil. I když tak nemá hezkou vítěznou fotku, raději šlapal dál, aby si byl jistý.

Druhé místo obsadil Němec Ben Zwiehoff, který dojel o dvě sekundy před svým krajanem a kolegou ze stáje Bora-hansgrohe Lipowitzem. Lipowitz si udržel lídrovský dres a vyhrál celkové pořadí závodu.

Lipowitz byl nadšený z vítězství a označil ho za splněný sen. Poděkoval svému týmu za skvělou práci a podporu. Cítil se dobře celých čtyři dny závodu a měl dobré nohy. Sobotní etapa byla náročná, ale jeho tým mu ji udělal snadnou. Lipowitz také poděkoval svým spoluhráčům za pomoc a připsal jim zásluhu na svém vítězství.

Český závodník Otruba si v posledním dni závodu polepšil a dojel na devátém místě se ztrátou 22 sekund na Šoupalíka. V konečném pořadí se posunul o dvě příčky.

Největší hvězda závodu Chris Froome do závodu nezasáhl do boje o přední příčky. Figuroval na začátku druhé stovky celkového pořadí a dnešní etapu nedokončil.

Celkové pořadí závodu Czech Tour vyhrál Lipowitz, druhý skončil Zwiehoff se ztrátou 2:20 a třetí byl Otruba stejně se ztrátou.

Závod Czech Tour je nejvýznamnějším českým etapovým závodem a letos se konal již 26. ročník.