Bouzková, obhájkyně titulu, překvapivě vypadla v prvním kole v Praze

Bouzková, obhájkyně titulu, překvapivě vypadla v prvním kole v Praze

Tenisový turnaj žen v Praze pokračuje dalšími zápasy a jedním z nich je souboj mezi Rumunkou Cristianovou a Češkou Bouzkovou. Bouzková, která je v žebříčku o 83 míst výše než její soupeřka, vstoupila do zápasu nejlépe, ale postupně ztrácela tempo. V druhém setu se oběm tenistkám nedařilo držet servis a Rumunka dokázala obrátit skóre. Bouzková však nevzdala a vyhrála tři hry v řadě, čímž si zajistila čtvrtý setbol. V rozhodující sadě se Bouzková dostala do vedení, ale Cristianová dokázala otočit skóre a zvítězit. Po zápase Cristianová uvedla, že je velmi ráda za své vítězství, protože Bouzková je skvělá hráčka a obě se znají již od juniorských kategorií. Bouzková naopak uvedla, že byl to velký boj a škoda, že to nevyšlo. Na předchozím turnaji ve Wimbledonu vypadla v osmifinále.

V dalších zápasech prvního kola ženské dvouhry v Praze se střetly Hrunčáková a Wang Sin-jü, Hibinová a Erraniová, Baindlová a Jastremská, a Korpatschová a Tomovová. Ve čtyřhře se hrálo první kolo mezi páry Čang Šuaj a Ču Lin proti Voráčové a Wang Si-jü, a Šalková s Palicovou proti Aneyové a Rogersové.

Na mužském turnaji v Kitzbühelu se hrálo první kolo dvouhry. Carballés porazil Pellu, Ramos porazil Varillase, Andreozzi porazil Misolice, Báez porazil Medvedeviče, Galán porazil Cecchinata a Molčan porazil Van Assche. V čtyřhře se hrál zápas mezi Pavláskem a Beharem proti Golubjovovi a Molčanovovi.