Před prázdninami dominuje tým Red Bull ve formuli 1, zatímco Ferrari se potýká s frustrujícími problémy.

Před prázdninami dominuje tým Red Bull ve formuli 1, zatímco Ferrari se potýká s frustrujícími problémy.

Letošní sezona Formule 1 se blíží ke svému vrcholu, a tak je vhodný čas se ohlédnout za první polovinou závodů. Ačkoli někteří fanoušci tvrdí, že byla letošní sezona nudná, pravda je trochu složitější.

První polovina sezony nabídla několik zajímavých okamžiků a dramatických závodů. Začalo to již v Bahrajnu, kde se odehrál první závod sezony. Lewis Hamilton z týmu Mercedes vyhrál před Maxem Verstappenem z Red Bullu po napínavém souboji. Tento souboj se stal jedním z největších rivalit letošní sezony.

Další závod v Imole přinesl ještě větší drama. Sergio Perez z Red Bullu zaznamenal své první vítězství v kariéře po dramatickém závěru, kdy se jeho týmový kolega Verstappen dostal do nehody. Tento závod byl také poznamenán smrtí Ayrtona Senny v roce 1994, který se stal jedním z největších hrdinů Formule 1.

Následovaly další zajímavé závody, jako například Grand Prix Monaka, která je považována za jednu z nejtěžších tratí v kalendáři. Tento závod přinesl vítězství Maxe Verstappena, který se tak dostal do čela šampionátu.

Dalšími zajímavými okamžiky byla vítězství Francouze Estebana Ocona v Maďarsku a dramatický závod v Silverstone, kde došlo ke kolizi mezi Hamiltonem a Verstappenem. Tato kolize vyvolala velkou diskuzi o fair play a bezpečnosti v závodech Formule 1.

Celkově lze tedy říci, že první polovina letošní sezony Formule 1 nabídla dostatek vzrušení a dramatických momentů. Rivalita mezi týmy Mercedes a Red Bull pokračuje a boj o titul mistra světa je stále otevřený. Fanoušci se mohou těšit na další závody a doufat, že druhá polovina sezony bude ještě zajímavější.