Večerní alkoholová opojení následována vyčerpávajícím tréninkem na tenisovém kurtu. Francouz odhalil fascinující schopnosti Wawrinky.

Večerní alkoholová opojení následována vyčerpávajícím tréninkem na tenisovém kurtu. Francouz odhalil fascinující schopnosti Wawrinky.

Stan Wawrinka, švýcarský tenista, se po šesti letech blížil k zisku dalšího tenisového titulu. V chorvatském Umagu se utkal s o 15 let mladším Alexeiem Popyrinem a odehráli spolu epickou třísetovou bitvu na antuce. Fanoušci, kteří si Wawrinku během týdne oblíbili, ho svými emocemi rozplakali.

Během slavnostního ceremoniálu Wawrinka prohlásil: „Vím, že brečet je hloupé, ale já tenis tak miluji a vy, lidi, ho děláte ještě výjimečnější. Moc doufám, že se sem budu ještě vrátit.“ Přesto stále váhá, kdy ukončí svou profesionální kariéru. Po peripetiích se zdravím se Wawrinka vrátil zpět do první padesátky světového žebříčku.

Alexei Popyrin, vítěz turnaje, také vyjádřil Wawrinkovi svou úctu. „Vyrostl jsem na tvém tenise. Je pro mě velká čest, že jsem si proti tobě mohl finále zahrát. Vždyť jsem ti fandil v každém grandslamovém finále, které jsi hrál,“ uvedl australský tenista.

Benoit Paire, francouzský tenista, však tvrdí, že Wawrinkova výdrž není poznamenána jen tenisem. Věk na švýcarském hráči není znát ani jeho toleranci k alkoholu. „Stan je slušný pijan, když má formu. Už několikrát se se mnou zpil do němoty, já byl druhý den hotový, neschopný vstát z postele, a on? Pět hodin vkuse dře na kurtu, potí se a trénuje. Není moc lidí, co by tohle dokázalo,“ prozradil Paire na Instagramu.

Wawrinkův výkon jako trojnásobného grandslamového šampiona podtrhuje i fakt, že Paire není žádným abstinentem. „Není to tak, že bych byl alkoholik, ale mám alkohol rád a když je nějaká párty, umím za to vzít. Nemám žádné limity,“ pochlubil se Francouz.

Paire však ve své kariéře nedosáhl takových úspěchů jako Wawrinka. Ve svých 34 letech byl nejvýše 18. hráčem světa a na grandslamech se mu nepodařilo překročit osmifinále. V současnosti se nachází až ve druhé stovce světového žebříčku.