Bývalá hvězda FC Barcelona čelí možnosti 15 let vězení kvůli sexuálnímu napadení, naznačují důkazy.

Bývalá hvězda FC Barcelona čelí možnosti 15 let vězení kvůli sexuálnímu napadení, naznačují důkazy.

Dani Alves, slavný brazilský fotbalista, byl nedávno zatčen v Barceloně kvůli obvinění z sexuálního zneužití. Alves se bránil tím, že měl s ženou souhlasný sexuální styk, ale soudkyně uvedla, že důkazy hovoří o jeho provinění. Alvesův obhájce uvedl, že se klient nebude odvolávat, aby nezdržoval soudní proces.

Alves strávil ve vězení své květnové narozeniny a hrozí mu trest od čtyř do patnácti let vězení. Zatím nebylo stanoveno datum začátku soudního procesu.

Tento skandál měl také dopad na Alvesovu fotbalovou kariéru. Kvůli němu přišel o angažmá v mexickém klubu UNAM Pumas a jeho budoucnost ve fotbale je nejistá. Předtím Alves získal mnoho úspěchů s Barcelonou, včetně šesti ligových titulů a tří vítězství v Lize mistrů. Má také olympijské zlato ze svého působení v brazilské reprezentaci.

Tento případ je dalším příkladem skandálů ve světě sportu, které ovlivňují kariéru a pověst sportovců. Je důležité, aby se takové případy řešily spravedlivě a aby byli pachatelé potrestáni, pokud jsou prokázány jejich viny.