Dramatický pokles příjmu Satoranského, Schick se stal novým lídrem žebříčku sportovců

Dramatický pokles příjmu Satoranského, Schick se stal novým lídrem žebříčku sportovců

Nejlépe placení čeští sportovci v roce 2022/23

V České republice je sport velmi populární a mnoho sportovců dosahuje vynikajících výsledků jak na domácí, tak i na mezinárodní úrovni. Většina z nich je odměněna za své úspěchy nejen slávou, ale také finančně. Každoročně se sestavuje žebříček nejlépe placených českých sportovců, který ukazuje, kteří z nich si vydělali nejvíce peněz.

Na prvním místě žebříčku se umístil fotbalista Patrik Schick, který v minulé sezóně hrál v německé Bundeslize za tým Bayer Leverkusen. Schick se stal druhým nejlepším střelcem soutěže s 24 góly a za své výkony byl odměněn smlouvou prodlouženou do roku 2027. Bohužel, minulou sezónu mu zkomplikovaly problémy s třísly a na hřiště by se měl vrátit až v říjnu.

Na druhém místě žebříčku se umístil hokejista Tomáš Hertl, který hraje v prestižní NHL za tým San Jose Sharks. Společně s dalším hokejistou Ondřejem Palátem si vydělali zhruba 180 milionů korun. Na čtvrtém místě se umístil další hokejista David Pastrňák, který hraje za tým Boston Bruins a díky nové smlouvě by měl dominovat českému žebříčku.

Na pátém místě se umístil fotbalista Tomáš Souček, který hraje za anglický tým West Ham United. Na dalších místech žebříčku se objevili další hokejisté, jako Jakub Voráček, Jakub Vrána, Filip Hronek, Petr Mrázek a Radek Faksa.

Je zajímavé, že v žebříčku se neobjevila tenistka Markéta Vondroušová, která triumfovala na Wimbledonu až po konci sledovaného období.

Celková částka, kterou sportovci vydělali, je tvořena hrubým platem od klubu, vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů. Nejlépe placený sportovec, Patrik Schick, si vydělal 203 miliony korun.

Tento žebříček ukazuje, že čeští sportovci jsou velmi úspěšní a jejich úspěchy jsou odměněny nejen slávou, ale také finančně. Jejich výkony jsou motivací pro další generace sportovců a ukazují, že i malá země jako Česká republika může mít světové sportovní hvězdy.