Strýcová popisuje svůj nápad na rozlučku v deblu s Vondroušovou před US Open.

Strýcová popisuje svůj nápad na rozlučku v deblu s Vondroušovou před US Open.

Třináctiletá česká tenistka Markéta Vondroušová nahradí tchajwanskou hráčku Sie Šu-wej na turnaji v New Yorku. Sie Šu-wej se rozhodla hrát s Wang Sin-jü, se kterou vyhrála Roland Garros a má šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň. Vondroušová bude hrát s čínskou hráčkou Wang Sin-jü a společně se pokusí kvalifikovat na Turnaj mistryň.

Tato změna byla navržena bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře a vítězkou 32 deblových titulů, Barborou Strýcovou. „Byl to můj nápad. Ona (Vondroušová) byla samozřejmě už domluvená s někým jiným,“ uvedla Strýcová. „Řekla jsem jí: Pojď to zkusit, protože mi přijde, že by to mohl být hezký příběh. A vyšlo to,“ doplnila Strýcová.

Strýcová, která je sedmatřicetiletá, se rozhodla hrát s Wang Sin-jü, protože se chystá po US Open ukončit svou kariéru. S Vondroušovou už Strýcová hrála na Australian Open před čtyřmi lety, kdy se dostaly do semifinále. „Tam jsme se i domlouvaly dva dny předem. Jedna z našich páraček tehdy onemocněla nebo byla zraněná. Hrály jsme spolu navíc strašně dobře,“ vzpomínala Strýcová.

„Strašně se na to těším. Je to hezký příběh, ona vítězka Wimbledonu v singlu, já v deblu, a hrajeme spolu můj poslední turnaj. Jsem vděčná za to, že budeme spolu hrát,“ dodala Strýcová.

Poslední grandslamový turnaj sezony, US Open, začne v New Yorku 28. srpna.