Jak ruská hvězda přišla o miliony: Agent přebral peníze ve zvláštní ságě.

Jak ruská hvězda přišla o miliony: Agent přebral peníze ve zvláštní ságě.

Vladimir Tarasenko, ruský hokejový útočník, nedávno podepsal novou smlouvu s týmem Ottawa Senators. Tarasenko, který v minulosti čelil zdravotním problémům, se stal volným hráčem a měl na výběr z několika lukrativních nabídek. Původně se spekulovalo o nabídkách v hodnotě 5,5 až 6 milionů dolarů ročně. Dokonce měl možnost podepsat čtyřletou smlouvu s Ottawou za 22 milionů dolarů. Nakonec však Tarasenko podepsal jednoletou smlouvu s Senators za 5 milionů dolarů. Tato smlouva obsahuje klauzuli o nevyměnitelnosti, což znamená, že Tarasenko nemůže být v průběhu sezóny vyměněn do jiného týmu.

Tarasenko původně jednal také s týmem Carolina Hurricanes, který je jedním z favoritů na zisk Stanley Cupu. Podle zahraničních zdrojů byla dohoda téměř hotová, ale nakonec se nic nestalo. Tarasenko následně vyhodil svého agenta a přešel k novému zastoupení. Tarasenko je již třetím hráčem, který za poslední tři roky změnil agenta. Tarasenko se nyní připojí k týmu Ottawa Senators, kde by měl hrát na křídle v první nebo druhé lajně.

Tarasenko se rozhodl podepsat jednoletou smlouvu, protože v nadcházející sezóně se očekává výrazný nárůst platového stropu. To by mohlo znamenat lepší nabídky pro volné hráče. Nicméně, pokud by se Tarasenko potýkal s dalšími zdravotními problémy nebo by měl slabší výkony, mohl by litovat svého rozhodnutí vybírat si až po otevření trhu.

Tarasenko není prvním hráčem, který se ocitl v podobné situaci. Před rokem odmítl švédský obránce John Klingberg osmiletou smlouvu s týmem Dallas Stars, protože si myslel, že má vyšší hodnotu. Nakonec se však musel spokojit s jednoletou smlouvou za sedm milionů dolarů. Tarasenko se také musel smířit s jednoletou smlouvou, a to za 5 milionů dolarů.

Je tedy jasné, že i ve světě profesionálního hokeje se hráči mohou ocitnout v obtížné situaci při vyjednávání smluv. Je důležité zvážit všechny možnosti a rozhodnout se tak, aby to bylo v souladu s jejich vlastními cíli a očekáváními.