Sparta Praha se utká v předkole Ligy mistrů s týmem FC Kodaň. Islandskému soupeři nedala žádnou šanci.

Sparta Praha se utká v předkole Ligy mistrů s týmem FC Kodaň. Islandskému soupeři nedala žádnou šanci.

Fotbalová Sparta Praha začne svou cestu v Lize mistrů utkáním proti Kodani. První zápas se odehraje 8. srpna v Kodani a odveta se uskuteční 15. srpna doma v Praze. Sparta se naposledy dostala do hlavní fáze Ligy mistrů v sezoně 2005/06, takže pro ni bude tato cesta velkou výzvou. Pokud by Sparta neuspěla ve třetím předkole Ligy mistrů, čekalo by ji čtvrté předkolo Evropské ligy. Minimálně skupinu Evropské konferenční ligy mají čeští šampioni jistou.

Tento souboj bude pro Spartu velmi pikantní, protože trenér Pražanů Brian Priske je Dánem a dokonce dělal v Kodani asistenta v sezoně 2016/17. Sparta se s Kodaní utkala již dvakrát ve skupině Evropské ligy v sezoně 2009/10, ale oba zápasy prohrála.

Kodaň potvrdila svoji roli favorita i ve svém posledním zápasu proti Breidabliku, když se po brzkém vedení islandského týmu dokázala vrátit a vyhrát 6:3. Klaksvík z Faerských ostrovů také překvapil a postoupil do třetího předkola Ligy mistrů po vyřazení Ferencvárose Budapešť. V dalším kole se Klaksvík utká s Molde.

Také polský šampion Štěnovice postoupil do dalšího kola Ligy mistrů po remíze 1:1 na hřišti Karabachu. V dalším kole se utká s kyperským Arisem Limassol. Slovan Bratislava se po postupu přes Zrinjski Mostar utká s Maccabi Haifa.

Dalšími týmy, které postoupily do dalšího kola Ligy mistrů, jsou Dinamo Záhřeb, Molde, Maccabi Haifa a Galatasaray Istanbul. V nemistrovské části postoupily týmy Servette Ženeva a Klaksvík.

Těšíme se na vzrušující souboje v dalších kolech Ligy mistrů a držíme palce Spartě Praha, aby se dostala do hlavní fáze soutěže.