Tvrdík informuje o jednání ohledně účasti ukrajinských fotbalistů v kvalifikaci v Edenu.

Tvrdík informuje o jednání ohledně účasti ukrajinských fotbalistů v kvalifikaci v Edenu.

Ukrajinci se kvůli ruskému útoku na své území musí přesunout do jiných zemí, aby mohli hrát své domácí zápasy. Trenér Serhij Rebrov a jeho tým se představí v Severní Makedonii v sobotu 14. října od 15:00 a o tři dny později se utkají na Maltě. Ukrajinci chtějí využít domácího utkání k přípravě na pondělní sraz mužstva.

Ukrajinský národní tým oslovil několik zemí s žádostí o možnost odehrát svůj říjnový kvalifikační zápas v Praze na stadionu Eden. Mezi zájemci byl například i Slovan Bratislava. „My jsme jim představili Eden a možnosti. Součástí jejich poptávky je možnost týden trénovat tady, i to jsme jim schopni nabídnout. Je to na jejich rozhodnutí, myslím, že padne v nejbližší době, v nejbližších dnech,“ uvedl Tvrdík.

Důležitou součástí nabídky je bezplatný pobyt v Edenu. „Poskytneme jim veškerý servis a služby v Edenu, to znamená, komplexně zajistíme jejich zápas. Nájemné pro českou reprezentaci tady v Edenu se standardně pohybuje kolem dvou až dvou a půl milionu korun. I touto formou chceme přispět, abychom Ukrajině pomohli,“ doplnil šéf Slavie.

Pražané podpoří Ukrajinu i při nadcházejícím úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy proti Dnipru, který se uskuteční ve čtvrtek v Edenu. „Společně s Dniprem se zaměříme na konkrétní pomoc zdravotnímu zařízení v Dněpropetrovsku. Takže jeden z našich charitativních projektů bude mířit na pomoc zdravotnickému zařízení ve válečnou postižené Ukrajině,“ uvedl Tvrdík.