Slavia zvažuje nabídku 200 milionů za odchod druhého Juráska, Lingra je v jednání.

Slavia zvažuje nabídku 200 milionů za odchod druhého Juráska, Lingra je v jednání.

Nejvýše hodnocenou nabídku aktuálně má český fotbalový klub Slavia Praha na talentovaného křídelníka Matěje Juráska. Za něj nabízí Stuttgart osm milionů eur (192 milionů korun), avšak jeho odchod momentálně není plánován. Naopak, Slavia stále hledá levého obránce ze zahraničí.

Sportovní ředitel Slavie, Jan Tvrdík, na předsezónní tiskové konferenci uvedl, že Ondřej Lingr má svolení odejít. Panathinaikos Atény se delší dobu zajímal o čtyřiadvacetiletého ofenzivního univerzála, ale nabídka zatím neuspokojila klub ani hráče. Lingrův kontrakt v Edenu vyprší po sezoně.

Tvrdík také uvedl, že jednají s Lingrovým agentem o prodloužení smlouvy. Zatím však není nabídka, kterou by klub i hráč přijali. Vedle Panathinaikosu se objevily i zájmy italských a tureckých klubů, ale zatím se nejedná o reálné možnosti.

Co se týče prodeje dalších opor, Slavia v létě žádné plány nemá. V případě neúspěchu v pohárech do skupiny by se však situace mohla změnit. Tvrdík nevylučuje, že by někomu neumožnili přestup. Ekonomicky je klub v dobré situaci a nemusí hráče prodávat.

Nejvyšší nabídku klub má na devatenáctiletého talentovaného krajního hráče Juráska. Stuttgart je nejaktivnější zájemce a nabídka začíná na osmi milionech eur. Pokud by Slavia postoupila do Evropské ligy, mohla by za Juráska získat až 15 milionů eur. Klub si uvědomuje, že trenér Jindřich Trpišovský může hráče výrazně zlepšit.

Slavia stále hledá levého beka, který bude mít mezinárodní úroveň. Klub se dívá na hráče, jejichž kluby jsou stále ve hře v pohárech. Pokud by tyto kluby vypadly, Slavia by mohla získat jednoho z těchto hráčů. Zatím se však jedná o otevřené téma.

Slavia stále doufá, že se jí podaří prodat záložníka Petra Hronka, který se po příchodu z Bohemians 1905 neprosadil. Klub se snaží prodat Hronka a zatím neplánuje jeho hostování. Věří, že prodej by mohl vyjít za nižší cenu.