Bohemians utrpěli porážku od Bodö/Glimt i ve svém domácím zápase a v Konferenční lize se jim nepodařilo postoupit.

Bohemians utrpěli porážku od Bodö/Glimt i ve svém domácím zápase a v Konferenční lize se jim nepodařilo postoupit.

Norský tým Bodø/Glimt porazil v druhém zápase českého soupeře Bohemians Praha 1905 v pohárech. V prvním zápase si Bodø/Glimt připsal výhru 3:0 a ve druhém zápase zvítězil 4:2. Bohemians se tak museli rozloučit s evropskými poháry.

Zápas začal ve 19:05 a už ve čtvrté minutě se Bohemians dostali do šance po rohovém kopu, ale hráč nedokázal zakončit. Poté se osmělili i hosté, ale jejich střely byly zastaveny brankářem Reichlem.

Hosté se ujali vedení ve 22. minutě po rychlém brejku. Sörlim vstřelil gól po přihrávce Moumbagny. Bohemians však dokázali srovnat skóre v 26. minutě, když se Matoušek prosadil před brankou. Byl to první gól Bohemians v evropských pohárech od roku 1987.

Bodø/Glimt si vzalo vedení zpět ve 42. minutě, když Moumbagna prostřelil brankáře Reichla. Bohemians se však opět dokázali vrátit do hry a vyrovnali v 55. minutě díky gólu Křapky. O vítězství Bodø/Glimt se postarali Grønbaek a Sørensen, kteří vstřelili góly v 78. a 87. minutě.

Bohemians prohráli pátý z posledních šesti zápasů v pohárech, zatímco Bodø/Glimt venku v pohárech zvítězilo po 10 utkáních.

Sestavy:

Bohemians: Reichl – Kostl, Křapka, Hybš – Dostál, Hála, Hůlka, Beran, Kovařík – Puškáč, Matoušek

Bodø/Glimt: Haikin – Sjövold, Moe, Björtuft, Björkan – Saltnes, Berg, Grønbaek – Sørli, Moumbagna, Pellegrino

Trenéři: Veselý (Bohemians), Knutsen (Bodø/Glimt)

Diváci: 12 089

První zápas: 0:3 pro Bodø/Glimt