Plzeň postoupila přes Dritu z penalty ve 24. minutě nastavení v divočině na Kosovu.

Plzeň postoupila přes Dritu z penalty ve 24. minutě nastavení v divočině na Kosovu.

Utkání mezi týmy FC Drita a Viktoria Plzeň, které se konalo v Prištině, bylo dvakrát přerušeno kvůli částečnému výpadku světel. Gólovou oslavou se stal střídající hráč Rafiu Durosinmi, který otevřel skóre v 76. minutě. Poté srovnal další náhradník Blerim Krasniqi, který byl následně vyloučen. Těsně před koncem rozhodl o vítězství slovenský hráč Jirka. Viktoria Plzeň ve čtvrtém soutěžním zápase sezony pod novým trenérem Miroslavem Koubkem poprvé zvítězila.

„Za mužstvo jsem si určitě oddechl, přál jsem si, aby to mužstvo dokázalo. O mě až tak úplně nejde, dělám svoji práci, věřím svojí práci. Teď to úplně nepřinášelo ovoce. Chybělo vždycky strašně málo. Mně bylo kluků až líto. Teď je to pro ně dárek, který si sami nadělili,“ řekl Koubek v rozhovoru pro Radiožurnál.

Hosté se v kosovské metropoli od začátku snažili útočit, ale podobně jako v Plzni narazili na pevný defenzivní blok soupeře. Do zakončení se tak v první půli příliš nedostávali, Kalvachovu střelu si pohlídal brankář Smakiqi.

Hráči Drity spíše vyčkávali, ale ve 26. minutě Jashari po protiútoku zamířil o kousek vedle. Na druhé straně Kopic po souhře s Chorým v dobré pozici v šestnáctce nedokázal přesně vystřelit.

Po změně stran na stadionu částečně vypadlo osvětlení. Rozhodčí Sundberg poprvé přerušil zápas ve 49. minutě. Po zhruba desetiminutové přestávce, během níž se světla postupně podařilo nahodit, se opět mohlo hrát. V 65. minutě sice problematický stožár znovu zhasnul, ale po kratičké pauze než v prvním případě se znovu rozsvítil.

„Pravděpodobně jsem takový zápas úplně nezažil,“ přiznal Koubek. „Kvůli osvětlení jsem ještě přerušení nezažil, ale třeba kvůli vběhnutí fanoušků na hřiště. Všelijaké situace se v zápase můžou vyskytnout,“ přidal Jirka.

Poté si obě mužstva vytvořila dobré šance. Plzeňský Chorý v 70. minutě hlavičkoval do břevna a hostující brankář Staněk zlikvidoval Alzerajovu ránu z úhlu.

Hosté v 76. minutě otevřeli skóre. Čerstvý náhradník Durosinmi po několika desítkách sekund na hřišti si naskočil na Jirkův centr a hlavou překonal Smakiqiho. „Potřebovali jsme posílit špici, kde se kluci úplně neprosadili. Cel