Ondra nedosáhl na medaili z obtížnosti na MS po 14 letech

Ondra nedosáhl na medaili z obtížnosti na MS po 14 letech

Schubert a Ondra jsou dva z nejlepších lezců na světě, kteří se utkávají na mezinárodních soutěžích od roku 2012. Oba mají za sebou úspěšné kariéry a jsou známí svými schopnostmi v různých disciplínách lezení.

Na nedávném závodě v Bernu měl Ondra velké naděje na medaili. Postupoval do finále jako druhý a v něm se mu podařil skvělý skok. Bohužel, chyboval již před 28. chytem a skončil na osmém místě. Jeho soupeř Toby Roberts, který postoupil ze semifinále jako vítěz, spadl ještě níže, což Ondrovi umožnilo vyrovnat své umístění z boulderingu.

Pro Ondru byl závod v Bernu důležitý, protože se jednalo o soutěž v kombinaci obtížnosti a boulderingu, ze které se kvalifikují medailisté na olympijské hry v Paříži. Ondra se tedy musí zaměřit na další soutěže, aby si zajistil účast na olympiádě.

Ve finále ženského závodu se nejlépe vedlo slovinské lezkyni Janje Garnbretové, která dokázala vylezt až na vrchol. Bohužel pro ni to nestačilo na zlatou medaili, protože Japonka Ai Moriová měla lepší výkon v semifinále a získala první místo. Garnbretová tak získala stříbro, což je pro ni stále velký úspěch.

Celkově se dá říct, že závod v Bernu byl velmi napínavý a plný překvapení. Schubert a Ondra se stále pohybují na špičce světového lezení a jejich souboje jsou vždycky zajímavé sledovat. Doufejme, že se jim podaří dosáhnout svých cílů a přinést další úspěchy do světa lezení.