Messiho další show: Nepřetržitá střelecká smršť za Inter Miami

Messiho další show: Nepřetržitá střelecká smršť za Inter Miami

Lionel Messi, argentinský mistr světa a nová posila italského klubu Inter Milán, se opět ukázal jako neuvěřitelný fotbalový talent. V nedělním utkání proti domácímu týmu Dallasu otevřel skóre již ve šesté minutě a pět minut před koncem vyrovnal na konečných 4:4 z přímého kopu. Zápas poté směřoval do penaltového rozstřelu, který Messi sám úspěšně zahájil. Díky tomu, že všichni jeho spoluhráči, včetně Sergia Busquetse, také uspěli, slavil Inter postup.

Messi od svého příchodu do Interu vstřelil ve čtyřech zápasech sedm branek. Dvakrát skóroval i v předchozích zápasech pohárové soutěže určené pro kluby z MLS a mexické Ligy MX proti Atlantě (4:0) a Orlandu (3:1).

Při premiéře proti mexickému Cruz Azul rozhodl o výhře 2:1 v nastavení skvěle zahraným přímým kopem a nyní ve svém prvním utkání v novém angažmá mimo domácí stadion obstaral vyrovnání. Jeho tým přitom ve druhém poločase prohrával již 2:4, ale na rozdíl jednoho gólu se floridský celek přiblížil poté, co Marco Farfan poslal Messiho centr hlavou do vlastní sítě.

Pět minut poté se argentinský útočník trefil z dvaceti metrů. První gól nedělního duelu vstřelil Messi po přihrávce dalšího bývalého spoluhráče z Barcelony Jordiho Alby.

Messi tak opět dokázal, že je jedním z nejlepších fotbalistů současnosti a jeho přestup do Interu se zdá být velmi úspěšným. Fanoušci se mohou těšit na další skvělé výkony tohoto argentinského talentu.