Porážka Noskové ve zpožděném finále pražského turnaje po skvělém rozjezdu.

Porážka Noskové ve zpožděném finále pražského turnaje po skvělém rozjezdu.

Japonská tenistka Nao Hibinová získala první titul na elitním okruhu WTA poté, co porazila čtvrtou nasazenou Češku Karolínu Plíškovou ve finále domácího turnaje v Praze. Hibinová, která plnila na turnaji roli tzv. lucky losera, tak překvapivě triumfovala nad jednou z nejlepších hráček světa.

Osmadvacetiletá Japonka musela dohrávat ještě odložené semifinále s Rumunkou Jaqueline Cristianovou, kterou porazila po třísetovém boji. Poté se postavila čelit Plíškové ve finále, kde předvedla skvělý výkon a zvítězila v poměru 6:4, 6:1.

Pro Hibinovou to byl třetí titul na okruhu WTA v její kariéře a první od vítězství v Hirošimě před čtyřmi lety. Její úspěch je umocněn tím, že získala titul na tvrdém povrchu, který není jejím nejoblíbenějším.

Na druhé straně, pro Plíškovou to byla další neúspěšná finálová účast. Češka již několikrát bojovala o titul na elitním okruhu, ale vždy skončila jako poražená. Letos v lednu prohrála ve finále turnaje v Adelaide s Běloruskou Arynu Sabalenkovou.

Celý turnaj žen v Praze se hrál na tvrdém povrchu a měl dotaci 259 303 dolarů. Hibinová se tak stala první japonskou hráčkou, která vyhrála tento turnaj. Její vítězství je příjemným překvapením pro fanoušky tenisu a ukazuje, že i hráčky mimo světovou špičku mají šanci na úspěch.