Golfové rány v hodnotě 500 milionů. FedEx Cup zatím nezvažuje spojení s konkurencí.

Golfové rány v hodnotě 500 milionů. FedEx Cup zatím nezvažuje spojení s konkurencí.

PGA Tour oznámila, že se vrátí k tradičnímu kalendářnímu roku pro sezonu příštího roku. To znamená, že se turnaje budou konat v odpovídajících měsících, jak jsme zvyklí.

V kalendáři PGA Tour na příští rok je naplánováno celkem 36 turnajů. Z toho osm akcí bude mít vyšší dotace než ostatní turnaje. Letos tyto vybrané akce nabízely dotace ve výši 20 milionů dolarů.

Další změnou je počet hráčú. Na těchto vybraných akcích bude moci startovat maximálně 80 hráčú. To je oproti minulosti omezení a mělo by to zajistit vyšší kvalitu startovního pole.

Vítěz hodnocení FedEx Cupu, což je bodovací systém PGA Tour, bude letos znám až po posledním ze tří play off turnajů Tour Championship v Atlantě. Tento formát byl zaveden v roce 2019 a ukázal se jako velmi populární mezi fanoušky.

Je také zajímavé, že kalendář PGA Tour na příští rok nijak neodráží nedávnou dohodu s konkurenčním seriálem LIV Golf. Tato dohoda mluvila o možném spojení obou okruhů v budoucnosti. Zatím se ale zdá být, že PGA Tour se rozhodla zůstat samostatná.

Těšíme se na příští sezonu PGA Tour a na to, jak se bude vyvíjet tato prestižní golfová série.