Jaromír Nohavica se stal starostou Baníku po svém úspěchu jako běžec, prohlašuje Kula.

Jaromír Nohavica se stal starostou Baníku po svém úspěchu jako běžec, prohlašuje Kula.

Karel Kula, bývalý fotbalový záložník a člen hnutí NESTRANÍCI 2022, se nedávno stal starostou města Třinec. Přestože se věnoval fotbalu jako hráč, trenér a funkcionář, politická kariéra ho nikdy nelákala. Nicméně, když se na radnici měnila struktura a vytvářela se nová koalice, začal uvažovat o postu místostarosty.

Kula nyní zastává funkci starosty města Třinec a má pod sebou odbor školství. Jedním z nejpalčivějších problémů, se kterým se musí vypořádat, jsou rekonstrukce školních budov. Mnoho z nich je staršího data a problémy z minulosti se nyní dostávají na povrch.

Kula se věnuje také fotbalu jako trenér mládeže v Třinci a zastává post předsedy Moravskoslezského krajského fotbalového svazu. I když má hodně povinností na radnici, snaží se najít čas na tréninky a vedení týmu. Trénování bere jako zábavu a způsob, jak si pročistit hlavu.

Kula je velkým fanouškem fotbalových klubů Baník Ostrava a Třinec. S Baníkem zažil nejlepší roky své kariéry a hrál jak v československé lize, tak i v evropských pohárech. V Třinci pak působil jako generální manažer klubu. Bohužel, výsledky obou klubů ho momentálně netěší. Baník se potýká s problémy a Třinec sestoupil do nižší soutěže.

Kula opustil vedení Třince před dvěma lety, protože se cítil bez energie a chtěl, aby klub vedl někdo s novými vizemi. Sestup Třince ho mrzí, protože tým se poslední dobou často pohyboval v boji o záchranu. Kula však nedokázal najít přesnou příčinu problémů a na vlastní žádost skončil ve vedení klubu.

Třinec nyní bojuje o postup z nižší soutěže a Kula doufá, že se mu podaří týmu držet palce. I přes své mnoho povinností na radnici si Kula stále užívá práci starosty a snaží se být co nejlepším zástupcem města.