Úspěšný Jurásek: Získal trofej a zajistil červenou kartu pro hvězdu soupeře. Trenér ho chválí.

Úspěšný Jurásek: Získal trofej a zajistil červenou kartu pro hvězdu soupeře. Trenér ho chválí.

Český fotbalista Tomáš Souček se výrazně prosazuje ve svém novém klubu Benfica Lisabon. V nedávném zápase Superpoháru proti Paris Saint-Germain se Souček blýskl svým výkonem a získal si tak uznání trenéra i fanoušků.

Souček, který přestoupil do Benficy za rekordní částku 14 milionů eur, se na hřiště dostal až v druhém poločase, kdy nahradil zraněného Mihaila Rističe. Trenér Roger Schmidt vysvětlil, že nechtěl riskovat, protože Ristič dostal žlutou kartu. Souček se svým výkonem potvrdil, že si místo v sestavě zaslouží.

Ve 60. minutě zápasu otevřel skóre argentinský mistr světa Ángel Di María. O pár minut později pak Petar Musa pojistil vítězství Benficy devátým gólem. Souček se aktivně zapojoval do útoku a také se dobře bránil. Trenér Schmidt pochválil jeho výkon a zdůraznil, že v klubu jako je Benfica není jednoduché se takhle prosadit.

Souček také získal uznání bývalých spoluhráčů. Alexander Bah, který s ním hrál ve Slavii Praha, uvedl, že je skvělé vidět, jak se Souček vyvíjí a získává si respekt v tak velkém klubu. Souček se také dostal do středu pozornosti po faulu bývalého obránce Realu Madrid Pepeho, který za svůj zákrok dostal červenou kartu.

Tomáš Souček se tak stává jedním z nejvýraznějších českých fotbalistů v zahraničí a jeho úspěchy v Benfice Lisabon budou jistě sledovány s velkým zájmem.