Talentovaná Vondroušová získává pozornost kamionů, její popularita stoupá a přichází další úspěch

Talentovaná Vondroušová získává pozornost kamionů, její popularita stoupá a přichází další úspěch

Markéta Vondroušová, česká tenistka a současná světová desítka, potvrzuje svůj velký potenciál i na svém prvním turnaji po vítězství na Wimbledonu. Na prestižním podniku druhé nejvyšší kategorie WTA 1000 v Montrealu se Vondroušová probojovala do osmifinále po výhrách nad Egypťankou Majar Šarífovou a Dánkou Caroline Wozniackou, bývalou světovou jedničkou, která se vrátila k tenisu po třech a půl letech.

V prvním kole to sice nebylo ono a Vondroušová postoupila především díky špatnému výkonu soupeřky, ale ve druhém kole už předváděla své obdivované technické parády. Ve velmi kvalitním zápase vedla nad Wozniackou, šampionkou Australian Open z roku 2018, již 6:2 a 3:0, ale poté si vybrala slabší chvíli a prohrála čtyři gamy v řadě. Nicméně se dokázala vrátit a zaslouženě postoupila mezi šestnáct nejlepších.

Vondroušovou nejvíce obletěly její dokonalé loby, které se staly velkým hitem na sociálních sítích. Wozniacká se dokonce pokusila o zoufalý tweener, který Vondroušová musela sebeironicky ocenit. Zápas ukázal, že třicetiletá Dánka po dlouhé pauze fyzicky nestačí na skvěle se pohybující Vondroušovou, což se projevilo i ve velkém množství nevynucených chyb Wozniacké.

Vondroušová si získala uznání od tenisových expertů. Magazín The Tennis Letter hodnotil její vítězství nad Wozniackou jako radost sledovatelný zápas a New York Times označil její defenzivní dovednosti a schopnost využít celý dvorec za poctu. Specializovaný web Tennis Up to Date zase označil zápas za „elektrizující“.

Po skončení jednoho sledovaného zápasu se Vondroušová již připravuje na další atraktivní bitvu. Ve čtvrtfinále se utká s mladou Američankou Coco Gauffovou, která také nasazuje korálky na vítěznou sérii. Devatenáctiletá Gauffová zatím odehrála pět zápasů za sebou bez ztráty jediného setu a nedávno vyhrála turnaj ve Washingtonu. Vondroušová se s Gauffovou potkala pouze jednou před dvěma lety v Dubaji, kde prohrála 6:3, 0:6, 4:6.

Vondroušová se těší na složitý duel s Gauffovou a uvidíme, jak se jí bude dařit proti mladé Američance, která aktuálně odvádí vynikající práci. Jejich zápas je plánován na čtvrtek večer.