Dvě ženy zasaženy odhozenou židlí, hvězda bude platit přes milion.

Dvě ženy zasaženy odhozenou židlí, hvězda bude platit přes milion.

Dvaadvacetiletý účastník letošního Utkání hvězd při odchodu ze hřiště odhodil plastovou židli, která trefila dvě ženy. Incident se odehrál bezprostředně poté, co Timberwolves prohráli pátý duel série s pozdějšími šampiony Nuggets a sérii ztratili 1:4 na zápasy.

Hlavním aktérem tohoto incidentu je Anthony Edwards, mladý hráč Minnesoty. Edwards minul tříbodový pokus se sirení, kterým mohl poslat utkání do prodloužení. Poté, co zápas skončil, se rozhodl vyjádřit svůj zklamání tím, že odhodil plastovou židli.

Původně byl Edwardse vyšetřován i denverskou policií, ale obvinění z ublížení na zdraví bylo minulý měsíc staženo. Mladý křídelní hráč uvedl, že mu židle překážela v cestě a že nechtěl nikomu ublížit.

Edwards je momentálně v reprezentaci USA, kde se připravuje na mistrovství světa. V létě podepsal s Minnesotou nový pětiletý kontrakt, díky kterému si může vydělat až 260 milionů dolarů.

Tento incident je jasným příkladem toho, jak emoce mohou převzít kontrolu nad sportovcem i v situacích mimo hřiště. Je důležité, aby sportovci zůstávali klidní a respektovali pravidla fair play nejen během zápasů, ale i ve svém chování mimo ně.