Plzeňský fotbalový tým předvedl impozantní výkon: čtyři góly, čtyři tyče a přesvědčivé vítězství

Plzeňský fotbalový tým předvedl impozantní výkon: čtyři góly, čtyři tyče a přesvědčivé vítězství

Plzeň porazila Gzira United 4:0 ve svém úvodním utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy. Plzeň se tak přiblížila postupu do play-off o skupinu této soutěže.

Plzeň začala zápas aktivně a už v 10. minutě se dostala do vedení díky gólu Pavla Buchy. Pavel Šulc a střídající Jan Kopic poté přidali další góly, zatímco Rafiu Durosinmi se trefil již ve druhém soutěžním utkání za sebou. Plzeň měla také smůlu, když třikrát trefila brankovou konstrukci.

Trenér Viktorie Plzeň, Pavel Koubek, udělal v základní sestavě jedinou změnu oproti minulému ligovému zápasu. Kapitán Hejda nahradil debutanta Palusku v obraně.

Plzeň dominovala po celý zápas a měla více šancí. V druhém poločase se dostala do vedení 3:0 díky gólu Pavla Šulce. V závěrečných minutách utkání pak Jan Kopic uzavřel skóre na konečných 4:0.

Odveta se uskuteční za týden na maltském národním stadionu v Ta‘ Qali. Plzeň, která v minulém předkole vyřadila kosovskou Dritu, se bude v play-off o skupinu utká s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City.

Plzeň je v současnosti ve skvělé formě, neboť doma neprohrála již 12 zápasů v evropských pohárech. V minulosti již Plzeň dvakrát vyhrála 5:0 – v roce 2012 nad Ruchem Chorzów ve 3. předkole Evropské ligy a vloni nad Helsinkami ve 2. předkole Ligy mistrů.

Plzeň doufá, že si udrží svou výhodu a postoupí do play-off o skupinu Evropské konferenční ligy.