Účinkem Schranzova výstřelu se míč radostně vznáší. Hrdina Slavie vyjadřuje svou přízeň k velkým zápasům.

Účinkem Schranzova výstřelu se míč radostně vznáší. Hrdina Slavie vyjadřuje svou přízeň k velkým zápasům.

Ivan Schranz, slovenský fotbalista hrající za pražskou Slavii, se stal střeleckou oporou týmu ve druhém předkole Konferenční ligy proti ukrajinskému Dnipru. Schranz se trefil dvakrát a pomohl tak k výhře 2:0.

Schranz je známý svou schopností skórovat ve velkých zápasech. Již v minulé kvalifikaci Konferenční ligy dal vítězný gól proti Panathinaikosu Atény a postupovou branku v prodloužení proti polskému Rakówu Čenstochová. V minulosti se také trefil proti Unionu Berlín a Fenerbahce Istanbul.

Po zápase s Dniprem Schranz sdělil, že si neumí vysvětlit, proč mu tyto zápasy tak vycházejí. S úsměvem dodal, že někdo ten gól prostě musí dát a tentokrát to byl on. Je rád za výsledek a za to, že se mu podařilo skórovat. Podle něj je každý zápas ve Slavii důležitý a nedělá rozdíly mezi nimi.

Schranz se prosadil ve 5. a 38. minutě zápasu. První gól vstřelil po výborném centru od Masopusta, když se mu podařilo balon protlačit do brány. Druhý gól padl po rohovém kopu, když se Schranz ocitl před brankářem a trefil se.

Ivan Schranz si chvíli přál i hattrick, který už v minulosti dokázal ve Slavii. Po druhém gólu mu problesklo hlavou, že by mohl dostat ještě jednu šanci a zopakovat si hattrick. Nicméně vyloučení spoluhráče Ogbuha ho přivedlo zpět k soustředění na zápas a udržení vedení.

Schranz je univerzálním hráčem, který často střídá posty. Proti Dnipru hrál pravého křídelníka a v oslabení se stáhl do obrany. S úsměvem řekl, že by si na žádnou pozici netroufl, ale doufá, že by nemusel chytat. Nicméně je připraven jít kamkoliv, kam ho trenér pošle.

Schranz se těší na odvetu v Košicích, kde má Dnipro svůj domácí stadion v pohárech kvůli ruskému vojenskému útoku na Ukrajinu. Spoluhráč Jakub Hromada je z Košic a Schranz se těší, že mu ukáže město a novou arénu.

Podle trenéra Jindřicha Trpišovského je Schranz velkou výhodou pro tým, protože je komplexní hráč. Schranz je nebezpečný vepředu a zodpovědný vzadu. Trpišovský chválil jeho biomechaniku pohybu a čistotu kopu.

Ivan Schranz se stal klíčovým hráčem Slavie a jeho schopnost skórovat ve velkých zápasech přináší týmu důležité body. Věříme, že se mu bude dařit i v dalších zápasech a pomůže Slavii k úspěchu v Konferenční lize.