Pilot bez středoškolského vzdělání získá příležitost studovat na Harvardu po ukončení kariéry ve formuli 1.

Pilot bez středoškolského vzdělání získá příležitost studovat na Harvardu po ukončení kariéry ve formuli 1.

Osmadvacetiletý jezdec Nyck de Vries se rozhodl vrátit do školy a začít studovat na prestižní Harvard University. Tuto informaci sdělil v nedávném rozhovoru pro web racingnews365.com. De Vries, který je bývalým jezdcem formule 1, vydržel v kokpitu pouze deset závodů, ve kterých ani jednou nebodoval. V červenci ho vedení stáje nahradilo Australanem Danielem Ricciardem.

De Vries v rozhovoru prozradil, že nikdy v životě nestudoval a dokonce ani nedokončil střední školu. Nicméně se rozhodl, že začne kurz na Harvardu, kde se chce věnovat vyjednávání a vedení. Tento krok udělal především proto, že ho to baví a má čas a zájem se naučit i jiné věci.

Nyck de Vries není jediným pilotem formule 1, který se rozhodl vrátit do školy. Před měsícem oznámil bývalý jezdec Williamsu Nicholas Latifi, že začne studovat program MBA na London Business School. Tato trend se zdá být stále populárnější mezi jezdci formule 1, kteří si uvědomují důležitost vzdělání a rozvoje svých dovedností i mimo závodní dráhu.

Studium na prestižních univerzitách jako je Harvard nebo London Business School může jezdcům formule 1 poskytnout nové perspektivy a dovednosti, které mohou využít jak v rámci svého sportovního kariéry, tak i po jejím skončení. Jejich rozhodnutí ukazuje, že se nebojí vzdělávat se a rozvíjet své schopnosti i mimo závodní okruh.