Kvitová poražena Bencicovou po vyčerpávajícím zápase, obě hráčky vyžadovaly lékařskou péči.

Kvitová poražena Bencicovou po vyčerpávajícím zápase, obě hráčky vyžadovaly lékařskou péči.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová se stala protagonistkou dramatického zápasu na tenisovém turnaji žen v Montrealu. Ve třetím kole se utkala s Belindou Bencicovou, která ji nakonec porazila 6:7, 6:3, 6:1.

První set byl velmi vyrovnaný a trval až 70 minut. Kvitová ho nakonec vyhrála v tie-breaku poměrem 7:3. Druhá sada však začala pro Kvitovou neúspěšně, když ztratila své podání. I přesto měla pět brejkbolů, které však nedokázala využít. Nakonec přišla o servis a Bencicová si srovnala stav na 1:1.

Na začátku třetí sady to vypadalo, že Kvitová bude mít výhodu nad soupeřkou, která si při druhém gamu lehce podvrátila kotník. Kvitová přinesla olympijské šampionce led a čekala na ošetření. Po ošetření nohy mohla pokračovat v zápase a využívat nepřesnosti soupeřky. Získala druhý game při svém podání a udržovala si náskok. Naopak Kvitová se opakovaně chytala za pravou kyčel a při stavu 1:4 si vyžádala další ošetření. Po něm přišla o servis a Bencicová zápas dohrála čistou hrou.

Bencicová se nyní připravuje na čtvrtfinále, ve kterém se utká s ruskou hráčkou Ljudmilou Samsonovovou. Ta ve druhém odloženém zápase třetího kola porazila světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska poměrem 7:6, 4:6, 6:3.

Tenisový turnaj žen v Montrealu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 2,788,468 dolarů.