„Věčný vliv Severního Londýna: Rice provokuje fanoušky West Hamu, Souček zanechal dojem.“

„Věčný vliv Severního Londýna: Rice provokuje fanoušky West Hamu, Souček zanechal dojem.“

West Ham United, jeden z největších fotbalových klubů ve východním Londýně, začíná zvykat na novou éru bez své hlavní opory, Declana Rice. Tento talentovaný fotbalista přestoupil před sezonou do Arsenalu za rekordních 105 milionů liber. Rice se tak stal nejdražším anglickým fotbalistou v historii Premier League a okamžitě se stal klíčovým hráčem v ambiciózním projektu trenéra Mikel Artety.

V prvním domácím zápase na Emirates Stadium byl Rice srdečně přivítán fanoušky Arsenalu a bylo vidět, že je na to hrdý. Před utkáním si dokonce pobrukoval hymnu „North London Forever“ od zpěváka Louise Dunforda, což vyvolalo rozpaky u fanoušků jeho bývalého klubu. Mnozí to považují za zradu, protože Rice nedávno zpíval hymnu West Hamu „I’m Forever Blowing Bubbles“ a tvrdil, že mají nejlepší fanoušky na světě. Někteří fanoušci však chápou, že Rice se chce posunout a hrát v lepším týmu, ale nebyli připraveni na takové veřejné projevy jeho náklonnosti k Arsenalu.

Rice se v sobotu předvedl skvělým výkonem v zápase proti Nottingham Forest, který Arsenal vyhrál 2:1. Zatímco Rice slavil první tři body v novém dresu, jeho bývalí spoluhráči hráli venku proti Bournemouthu a remizovali 1:1. Hammers nastoupili bez posil, záložník Edson Álvarez měl treninkový výpadek a James Ward-Prowse, mistr standardních situací, podepsal až dnes. Sága s kontroverzním stoperem Harrym Maguirem zatím není uzavřená.

Celý zápas odehráli za West Ham také čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Zejména druhý jmenovaný se předvedl skvělým výkonem, byl aktivní směrem dopředu a přispěl k vítězství svého týmu asistencí na gól Jarroda Bowena. Souček se vrátil do formy, která ho udělala miláčkem fanoušků v jeho první sezoně. Byl velmi efektivní v obou pokutových územích.

Hodnocení Součka podpořily i analytické weby. Na SofaScore získal hodnocení 7,4, což ho řadí mezi nejlepší hráče West Hamu. Na serveru WhoScored.com dostal dokonce o desetinku lepší hodnocení. Lépe byli hodnoceni pouze Jarrod Bowen a Lucas Paquetá, brazilský playmaker, kterého sleduje Manchester City.

I přes odchod Declana Rice se West Ham snaží udržet svou konkurenceschopnost a bojovat o úspěchy v Premier League. Fanoušci doufají, že nové posily a výkony hráčů jako Tomáš Souček jim pomohou dosáhnout svých cílů.