Jurásek sestoupil a Benfica utrpěla gól v 103. minutě. Musa byl vyloučen červenou kartou.

Jurásek sestoupil a Benfica utrpěla gól v 103. minutě. Musa byl vyloučen červenou kartou.

V nedávném zápase mezi Boavistou Porto a Benficou se obhájci titulu, tým Boavisty Porto, sice dvakrát dostali vedení, ale nakonec prohráli 2:3. Rozhodující gól vstřelil slovenský útočník Róbert Boženík v třinácté minutě nastavení, který předtím vyrovnal na 1:1 svým prvním gólem.

Jurásek, který přišel do Benficy v červenci z pražské Slavie za 14 milionů eur (asi 334 milionů korun), odehrál více než 90 minut, než ho nahradil bývalý sparťan Mihailo Ristić.

Hosty poslal do vedení ve 22. minutě argentinský mistr světa Ángel Di María, který se vrátil do lisabonského klubu po 13 letech. Krátce po přestávce byl vyloučen za tvrdý faul bývalý slávista Petar Musa a brzy nato vyrovnal Boženík. Rafa Silva znovu získal Benfice náskok, který vymazal v 90. minutě z penalty Lourenco. V dlouhém nastavení pak dal vítězný gól Boženík.

Tento zápas byl plný emocí a dramatických momentů. Obhájci titulu se snažili udržet vedení, ale Benfica se nevzdala a dokázala zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Róbert Boženík, nová posila Benficy, se ukázal jako klíčový hráč týmu, když vstřelil dva góly, včetně rozhodujícího vítězného gólu.

Tento zápas také ukázal důležitost správného taktického plánu a strategie. Benfica dokázala využít vyloučení soupeře a získat výhodu. Jejich bojovnost a odhodlání bylo patrné a nakonec byli odměněni vítězstvím.

Pro fanoušky obou týmů to byl zajímavý a napínavý zápas. Oba týmy předvedly skvělou hru a bojovaly až do posledních minut. Tento zápas je připomínkou toho, proč je fotbal tak populární a vášnivý sport.

Závěrem lze říci, že tento zápas mezi Boavistou Porto a Benficou byl skvělým příkladem toho, jak fotbal může být nevyzpytatelný a plný emocí. Obhájci titulu sice prohráli, ale oba týmy předvedly skvělou hru a fanoušci byli svědky vzrušujícího fotbalového utkání.