Ceny vstupenek na hokejové MS v Praze: Vstupenky na zápasy Čechů začínají od dvou tisíc korun.

Ceny vstupenek na hokejové MS v Praze: Vstupenky na zápasy Čechů začínají od dvou tisíc korun.

Hokejový turnaj IIHF 2022 se blíží a organizátoři dnes oznámili program a ceny vstupenek. Česká republika se utká se světovými hokejovými velmocemi jako Norsko, Švýcarsko, Dánsko, Rakousko, Velká Británie a obhájcem titulu Kanadou. Turnaj se bude konat také v Ostravě.

Generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Jan Černý uvedl, že herní plán byl sestaven tak, aby každý den nabídl fanouškům atraktivní zápasy a aby vše probíhalo podle sportovních pravidel. Organizátoři také brali v úvahu požadavky televizních stanic, které drží vysílací práva. Například se snažili vyhnout situaci, kdy by český a slovenský tým hrály ve stejný čas.

Ceny vstupenek na jednotlivé hrací dny byly také zveřejněny. Denní balíčky na zápasy českého týmu proti Norsku nebo Rakousku budou stát od 2080 do 3480 korun. Na atraktivnější duely s Finskem nebo Kanadou budou za 2980 až 4880 korun. Vstupenky budou rozděleny do tří cenových kategorií podle místa v aréně.

Cena balíčku na zápasy zahraničních mužstev v den, kdy nehraje česká reprezentace, bude začínat na 1180 korunách. Prodej vstupenek začne 10. října v 10:00. Účastníci soutěže o přednostní právo nákupu budou mít možnost si lístky zakoupit již od 2. října.

Prezident pražského organizačního výboru Petr Bříza uvedl, že ceny vstupenek byly pečlivě analyzovány s ohledem na ceny předchozích hokejových šampionátů za posledních deset let a také s ohledem na kulturní a vrcholné sportovní akce. Ceny denních balíčků na čtvrtfinálová utkání začínají na 3980 korunách, na semifinálový den na 8980 korun a finále plus zápas o bronz budou stát 9680 až 12 980 korun.

Manažer prodeje vstupenek Martin Gremlica uvedl, že oproti roku 2015 došlo k mírnému zvýšení ceny pouze u čtvrtfinále. U semifinále jsou ceny stejné a finále je dokonce levnější. Organizátoři se snažili držet ceny, i když náklady jsou výrazně vyšší.

Hokejový turnaj IIHF 2022 slibuje atraktivní zápasy a velké sportovní emocionální zážitky. Vstupenky budou brzy k dispozici a fanoušci se mohou těšit na nejlepší hokejové týmy světa.