Sparta nedosáhla na vítězství v Lize mistrů, zklamání je velké

Sparta nedosáhla na vítězství v Lize mistrů, zklamání je velké

Ve středečním utkání odvetného kola 3. předkola fotbalové Ligy mistrů se Sparta Praha utkala s týmem FC Kodaň. Zápas byl napínavý a plný obratů, které nakonec vedly k penaltovému rozstřelu.

Sparta začala zápas nešťastně a už od první minuty prohrávala. Ve druhé půli se však dokázala srovnat a zápas šel do prodloužení. V něm měli Letenští dvakrát vedení, ale nechali unaveného soupeře pokaždé srovnat.

V penaltovém rozstřelu pak selhal kapitán Sparty Ladislav Krejčí i obránce Asger Sørensen, zatímco hráči Kodaňe byli stoprocentní. Tým FC Kodaň tak postoupil do dalšího kola Ligy mistrů.

Branky v průběhu zápasu padly z obou stran. Za Spartu se trefili Birmančević, Laci a Olatunji, zatímco za Kodaň skórovali Claesson a Larsson. V penaltovém rozstřelu proměnili penaltu hráči Sparty Laci a Kairinen, zatímco hráči Kodaňe byli úspěšní Diks, Claesson, Boilesen a Bardghji.

Rozhodčím zápasu byl Güzübüyük, asistovali mu Zeinstra a Balder. Video rozhodčím byl Higler.

Sparta Praha nastoupila v sestavě Vindahl – A. Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Kairinen, Sadílek, Zelený – Birmančević, Haraslín – Kuchta. Tým trénoval Priske.

Tým FC Kodaň nastoupil v sestavě Grabara – Jelert, Vavro, Diks, C. Sørensen – Elyounoussi, Goncalves, Falk, Lerager, Achúri – Larsson. Tým trénoval Neestrup.

Zápas sledovalo 18 019 diváků. První zápas mezi oběma týmy skončil bezbrankovou remízou a postoupil tým FC Kodaň.