Babe Ruth, významná osobnost, která měla zásadní vliv na Ameriku, získala nejvyšší vyznamenání a před 75 lety nás opustila.

Babe Ruth, významná osobnost, která měla zásadní vliv na Ameriku, získala nejvyšší vyznamenání a před 75 lety nás opustila.

Babe Ruth, považovaný za jednoho z největších baseballistů všech dob, zanechal nezapomenutelnou stopu ve světě sportu. Ačkoli od jeho smrti uplynulo již 75 let, jeho jméno stále zůstává synonymem pro baseballovou legendu. V žebříčku 50 nejlepších sportovců, který byl sestaven hlasováním po celé planetě, se Babe Ruth umístil na prvním místě mezi baseballisty.

Babe Ruth se narodil 6. února 1895 v Baltimoru ve státě Maryland. Jeho skutečné jméno bylo George Herman Ruth Jr., ale dostal přezdívku „Babe“ díky svému otci, který ho tak oslovoval. Již od mládí projevoval velký talent pro baseball a brzy se stal profesionálním hráčem.

Ruthova kariéra začala v roce 1914, kdy podepsal smlouvu s týmem Baltimore Orioles. O rok později byl převeden do týmu Boston Red Sox, kde si rychle získal pozornost svými vynikajícími výkony. V roce 1919 byl však prodán do týmu New York Yankees, což se ukázalo jako klíčový moment v jeho kariéře.

V dresu Yankees se Babe Ruth stal neuvěřitelně úspěšným hráčem. Jeho síla a schopnost odpalovat homeruny ho rychle proslavily po celé zemi. Ruthova popularita pomohla baseballu získat mnohem větší pozornost veřejnosti a přilákat nové fanoušky. Jeho výkony na hřišti byly neuvěřitelné – v jedné sezóně dokázal odpálit 60 homerunů, což byl rekord, který přetrval až do roku 1961.

Babe Ruth byl nejenom vynikajícím hráčem, ale také charismatickou osobností. Jeho život mimo hřiště byl plný kontroverzí a excesů, které však neubíraly na jeho popularitě. Ruth se stal ikonou amerického sportu a jeho jméno je stále spojováno s baseballovou historií.

Po ukončení své hráčské kariéry se Babe Ruth stal trenérem a manažerem týmu Boston Braves. V roce 1936 byl uveden do Baseballové síně slávy jako jeden z prvních pěti členů. Jeho vliv na baseballový svět je nepopiratelný a jeho jméno je stále uctíváno jako symbol velikosti a úspěchu.

I po 75 letech od jeho smrti zůstává Babe Ruth jednou z největších sportovních ikon všech dob. Jeho schopnost odpalovat homeruny a jeho charisma ho povýšily na legendu, která překonala hranice baseballu. Jeho jméno je stále spojováno s nejlepšími baseballisty v historii a jeho odkaz žije dál ve srdcích fanoušků po celém světě.