Čtyři české tenistky postoupily do osmifinále, Nosková porazila Kvitovou a Bouzková také postoupila.

Čtyři české tenistky postoupily do osmifinále, Nosková porazila Kvitovou a Bouzková také postoupila.

Osmička nejlepších hráček na turnaji bude bojovat o účast také dvě české tenistky – Markéta Vondroušová a Karolína Muchová.

Markéta Vondroušová, vítězka Wimbledonu, se představí ve čtvrtfinále proti sedmé nasazené Američance Cori Gauffové. Vondroušová se dostala do této fáze turnaje po vítězství nad devátou hráčkou světa Petrou Kvitovou. I přes ztrátu prvního setu a dvousetové manko se jí podařilo zvítězit po dvou hodinách a 12 minutách hry. Toto vítězství je pro ni velkým úspěchem, protože porazila soupeřku z top 10.

Karolína Muchová, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, se utká s Belgičankou Elise Mertensovou. Muchová již jednou v kariéře porazila Mertensovou a doufá, že se jí to podaří i tentokrát. V předchozím zápase s devátou hráčkou světa Petra Kvitovou dokázala vyhrát i přes ztrátu prvního setu a dvousetové manko.

Obě české tenistky mají velkou šanci postoupit do semifinále a ukázat své kvality na mezinárodní scéně. Pro Markétu Vondroušovou je tento turnaj také příležitostí posunout se v žebříčku na nové maximum. Naopak Petra Kvitová přijde o post české jedničky, který ji převezme právě Vondroušová.

Další soupeřkou Karolíny Muchové bude světová trojka Jessica Pegulaová, která nedávno vyhrála turnaj v Montrealu. Muchová s ní má bilanci 1:2, přičemž letos již jednou podlehla na antuce v Madridu.

Osmifinálové zápasy slibují napínavé souboje a fanoušci se mohou těšit na kvalitní tenis. Uvidíme, jak si české tenistky povedou a jestli se dokážou probojovat mezi nejlepší čtyřku turnaje.