Slavia dosáhla sedmého po sobě jdoucího účinkování v pohárech, remizovala v Košicích a postoupila do Evropské ligy.

Slavia dosáhla sedmého po sobě jdoucího účinkování v pohárech, remizovala v Košicích a postoupila do Evropské ligy.

Slavia Praha remizovala v odvetném utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy s ukrajinským týmem Dnipro-1. Zápas skončil výsledkem 1:1, přičemž oba góly padly ve druhém poločase.

Dnipro-1 se ujal vedení v závěru prvního poločasu díky gólu Valentina Rubčynského. Nicméně ve 53. minutě se Václav Jurečka trefil do sítě soupeře a vyrovnal skóre.

Slávisté si postupem přes Dnipro-1 zajistili účast minimálně ve skupinové fázi Evropské konferenční ligy. V dalším play off se utkají s týmem Luhansk o možnost postoupit do hlavní fáze kvalitnější Evropské ligy. První zápas se odehraje doma, odveta pak na soupeřově hřišti v polském Lublinu dne 31. srpna.

Slavia Praha se tak již sedmou sezónu za sebou objevuje v evropských pohárech. Pod vedením současného trenéra Jindřicha Trpišovského se jim vždy podařilo dostat do hlavní fáze Evropské ligy. Naposledy se tam představili v sezoně 2020/21.

V prvním zápase proti Dnipro-1 Slavia Praha zvítězila výsledkem 3:0, čímž si zajistila postup do dalšího kola. V odvetě se tým ukázal ve velmi dobrém světle a dokázal udržet remízu, což jim dává výhodu do dalšího kola.

Sestava Dnipro-1: Kinarejkin – Pasič, Sarapij, Kravec (73. Svatok), Kaplijenko – Rubčynskij (77. Tančyk), Babenko – Guculjak, Pichaljonok (73. Ledněv), Gorbunov (65. Kivinda) – Filippov (65. Bill). Trenér: Kučer.

Sestava Slavia Praha: Kolář – Masopust (70. Douděra), Ousou, Holeš, Provod – Ševčík, Oscar (85. Hromada) – Schranz (70. Vlček), Zafeiris, Jurečka (85. Jurásek) – Van Buren (75. Chytil). Trenér: Trpišovský.