Spalletti se očekává jako nový trenér italského národního týmu, zatímco současný kouč míří do Saúdské Arábie.

Spalletti se očekává jako nový trenér italského národního týmu, zatímco současný kouč míří do Saúdské Arábie.

Roberto Mancini, italský fotbalový trenér, skončil u mužstva Azzurra, které se stalo mistrem Evropy v neděli. Mancini vedl italskou reprezentaci od roku 2018 a v roce 2020 s ní vyhrál odložený kontinentální šampionát po finálovém vítězství nad Anglií ve Wembley. Podle médií převezme reprezentaci Saúdské Arábie a tříletá smlouva mu má vynést 120 milionů eur (2,9 miliardy korun).

Italové loni nepostoupili na světový šampionát v Kataru a mezi světovou elitou chyběli podruhé za sebou. Nový trenér začne za necelý měsíc zápasem kvalifikace mistrovství Evropy 2024 na hřišti Severní Makedonie.

Roberto Mancini se stal jedním z nejúspěšnějších trenérů v historii italského fotbalu. Během svého působení u Squadry Azzurra dokázal obnovit tým a přivést ho k úspěchům. Itálie se pod jeho vedením stala znovu respektovaným soupeřem a vyhrála svůj druhý titul na evropském šampionátu.

Manciniho odchod z italské reprezentace byl očekáván, protože jeho smlouva končila a nebylo jasné, zda ji prodlouží. Saúdská Arábie nabídla atraktivní finanční podmínky a Mancini se rozhodl přijmout novou výzvu. Jeho tříletá smlouva s národním týmem Saúdské Arábie je jednou z nejlukrativnějších v historii fotbalu.

Italská reprezentace bude muset najít nového trenéra, který bude schopen udržet úspěšný trend, který Mancini nastartoval. Italský fotbal se v posledních letech dostal do problémů a Manciniho příchod přinesl novou naději. Je důležité, aby nový trenér dokázal udržet tým pohromadě a pokračovat v úspěších.

Manciniho odchod z italské reprezentace je ztrátou pro italský fotbal, ale zároveň je to příležitost pro nového trenéra a novou éru. Italská reprezentace má talentované hráče a potenciál k dalším úspěchům. Je na novém trenérovi, aby využil tento potenciál a přivedl tým k dalším vítězstvím.

Zatímco Mancini se připravuje na novou výzvu ve Saúdské Arábii, italská reprezentace se bude muset rychle přizpůsobit a najít nového trenéra. Fanoušci doufají, že nový trenér bude schopen udržet úspěšný trend a přivést tým k dalším úspěchům. Itálie má bohatou fotbalovou historii a fanoušci očekávají, že se vrátí na vrchol světového fotbalu.