Staněk vyjádřil smutek nad obětováním narození svého syna, když mu koule zůstala v dlani.

Staněk vyjádřil smutek nad obětováním narození svého syna, když mu koule zůstala v dlani.

Český koulař Tomáš Staněk nedokázal splnit své naděje na letošním mistrovství světa v atletice v Dauhá. Kvůli dešti byla kvalifikace odložena a když se nakonec uskutečnila, Staněk skončil na šestnáctém místě. Pro něj byl tento závod velmi důležitý, protože kvůli němu musel obětovat i narození svého syna. Staněk doufal, že se mu podaří překonat hranici 21 metrů, ale nakonec poslal kouli jen do vzdálenosti 20,41 metru.

Kvalifikace měla původně proběhnout v pátek, ale byla odložena kvůli bouřce. Staněk si myslel, že bouřka bude jen lehká a že soutěž se stihne uskutečnit. Ráno však bylo počasí horší, než se očekávalo, a pořadatelé museli program posunout o hodinu. Koulaři se o tom dozvěděli až na poslední chvíli, což ovlivnilo jejich přípravu.

Samotný závod pro Staněka nebyl ideální. Po hodinové pauze se tělo těžko rozcvičuje a to se projevilo i na jeho výkonech. První pokus nevyšel podle jeho představ, druhý byl opatrnější, ale stále nedosáhl požadovaného výkonu. Třetí pokus byl ještě horší.

Kruh po dešti klouzal a někteří závodníci na to doplatili. Staněk však nechtěl hledat výmluvy a řekl, že podmínky jsou pro všechny stejné a záleží na tom, kdo se s nimi dokáže srovnat. I přes neúspěch na mistrovství světa se Staněk nevzdává a doufá, že se mu podaří dosáhnout lepších výsledků v budoucnosti.